Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe nachosy z tortilli, szybko się robią i szybko znikają.
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 98
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1818
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 200
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6302
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 98
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1818
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 200
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6302
Składniki
Placek tortilli dzielimy na 16 trójkątnych kawałków. Wszystkie przyprawy - w ilości według uznania - łączymy z olejem.
Każdy kawałek tortilli smarujemy z obu stron olejem z przyprawami i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Blachę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 °C na 13 do 15 minut max. Po upieczeniu, przekładamy nachosy na ręcznik papierowy do wystygnięcia.
Podajemy z ketchupem lub sosem wykonanym z jogurtu naturalnego i majonezu w proporcji 1 do 1 i dwoma ząbkami czosnku przeciśniętego przez wyciskarkę. Smacznego :)