Do góry

Przekąski Przepis na:

Nachosy

Nachosy

Autor:

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 352

Dodano:

Odsłon: 2137

Domowe nachosy z tortilli, szybko się robią i szybko znikają.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Nachosy

Przygotowanie

  1. Placek tortilli dzielimy na 16 trójkątnych kawałków.
    Wszystkie przyprawy - w ilości według uznania - łączymy z olejem.

  2. Każdy kawałek tortilli smarujemy z obu stron olejem z przyprawami i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

  3. Blachę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 °C na 13 do 15 minut max.
    Po upieczeniu, przekładamy nachosy na ręcznik papierowy do wystygnięcia.

  4. Podajemy z ketchupem lub sosem wykonanym z jogurtu naturalnego i majonezu w proporcji 1 do 1 i dwoma ząbkami czosnku przeciśniętego przez wyciskarkę.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń