Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe nachosy z tortilli, szybko się robią i szybko znikają.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2992
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422105
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2228
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2992
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422105
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2228
Składniki
Placek tortilli dzielimy na 16 trójkątnych kawałków. Wszystkie przyprawy - w ilości według uznania - łączymy z olejem.
Każdy kawałek tortilli smarujemy z obu stron olejem z przyprawami i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Blachę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 °C na 13 do 15 minut max. Po upieczeniu, przekładamy nachosy na ręcznik papierowy do wystygnięcia.
Podajemy z ketchupem lub sosem wykonanym z jogurtu naturalnego i majonezu w proporcji 1 do 1 i dwoma ząbkami czosnku przeciśniętego przez wyciskarkę. Smacznego :)