Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe nachosy z tortilli, szybko się robią i szybko znikają.
Pyszna i prosta w przygotowaniu domowa pizza z pieczarkami i salami, idealna...
Odsłon: 351
Śledzie po skandynawsku to pomysł na szybką i niezwykle prostą przekąskę, któ...
Odsłon: 42551
Pyszna i prosta w przygotowaniu domowa pizza z pieczarkami i salami, idealna...
Odsłon: 351
Śledzie po skandynawsku to pomysł na szybką i niezwykle prostą przekąskę, któ...
Odsłon: 42551
Składniki
Placek tortilli dzielimy na 16 trójkątnych kawałków. Wszystkie przyprawy - w ilości według uznania - łączymy z olejem.
Każdy kawałek tortilli smarujemy z obu stron olejem z przyprawami i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Blachę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 °C na 13 do 15 minut max. Po upieczeniu, przekładamy nachosy na ręcznik papierowy do wystygnięcia.
Podajemy z ketchupem lub sosem wykonanym z jogurtu naturalnego i majonezu w proporcji 1 do 1 i dwoma ząbkami czosnku przeciśniętego przez wyciskarkę. Smacznego :)