Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe nachosy z tortilli, szybko się robią i szybko znikają.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 718
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1889
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 418
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 718
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1889
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 418
Składniki
Placek tortilli dzielimy na 16 trójkątnych kawałków. Wszystkie przyprawy - w ilości według uznania - łączymy z olejem.
Każdy kawałek tortilli smarujemy z obu stron olejem z przyprawami i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Blachę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 °C na 13 do 15 minut max. Po upieczeniu, przekładamy nachosy na ręcznik papierowy do wystygnięcia.
Podajemy z ketchupem lub sosem wykonanym z jogurtu naturalnego i majonezu w proporcji 1 do 1 i dwoma ząbkami czosnku przeciśniętego przez wyciskarkę. Smacznego :)