Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe nachosy z tortilli, szybko się robią i szybko znikają.
Placek tortilli dzielimy na 16 trójkątnych kawałków.
Wszystkie przyprawy - w ilości według uznania - łączymy z olejem.
Każdy kawałek tortilli smarujemy z obu stron olejem z przyprawami i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Blachę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 °C na 13 do 15 minut max.
Po upieczeniu, przekładamy nachosy na ręcznik papierowy do wystygnięcia.
Podajemy z ketchupem lub sosem wykonanym z jogurtu naturalnego i majonezu w proporcji 1 do 1 i dwoma ząbkami czosnku przeciśniętego przez wyciskarkę.
Smacznego :)
Szybka przekąska, idealna w sytuacjach kiedy goście są już pod drzwiami, a ni...
Odsłon: 2190
A może budyń? ;) Kukurydziany i to w dwóch smakach! Malinowo- bananowy, pyszn...
Odsłon: 174
Gruzińskie czkmeruli to jedno z klasycznych dań tamtego rejonu. Pierwotnie by...
Odsłon: 1874
Serniki są jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast, które...
Odsłon: 213
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sez...
Odsłon: 171
Rolada z kurczaka z warzywami z tego przepisu to bardzo nietypowa i ciekawie...
Odsłon: 238
Zupa z bobem to ciekawa propozycja na letnie pierwsze danie. Duża ilość warzy...
Odsłon: 97
Gruzińskie czkmeruli to jedno z klasycznych dań tamtego rejonu. Pierwotnie by...
Odsłon: 1874
Serniki są jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast, które...
Odsłon: 213
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sez...
Odsłon: 171
Rolada z kurczaka z warzywami z tego przepisu to bardzo nietypowa i ciekawie...
Odsłon: 238
Zupa z bobem to ciekawa propozycja na letnie pierwsze danie. Duża ilość warzy...
Odsłon: 97
Składniki
Placek tortilli dzielimy na 16 trójkątnych kawałków. Wszystkie przyprawy - w ilości według uznania - łączymy z olejem.
Każdy kawałek tortilli smarujemy z obu stron olejem z przyprawami i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Blachę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 °C na 13 do 15 minut max. Po upieczeniu, przekładamy nachosy na ręcznik papierowy do wystygnięcia.
Podajemy z ketchupem lub sosem wykonanym z jogurtu naturalnego i majonezu w proporcji 1 do 1 i dwoma ząbkami czosnku przeciśniętego przez wyciskarkę. Smacznego :)
Przepisy Przekąski
Przekąski
Pasztetowy mix
Przekąski
Wieprzowina nadziewana wątróbka.
Przekąski
Carpaccio z buraka
Przekąski
Bób prażony
Pasztetowy mix
U mnie w domu są odmienne smaki więc robiąc potrawę staram się brać to pod uw...
Odsłon: 82
Wieprzowina nadziewana wątróbka.
Polecam bardzo smaczną pieczeń wieprzową nadzianą wątróbką drobiową. Taka wie...
Odsłon: 111