Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udało mi się zrobić ostatnio na kolację nadziane bagietki. Wyszły fantastyczne i wbrew pozorom nie robi się ich długo. Idealna propozycja na kolację lub przekąskę na ciepło na imprezę. :)
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1261
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1698
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 83
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 488
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1261
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1698
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 83
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 488
Składniki
Boczek kroimy w kosteczkę, smażymy na patelni bez tłuszczu oczywiście. Odstawiamy do ostygnięcia. Bagietki nacinamy na środku i wydrążamy środek. Ścieramy ser, kroimy zieloną cebulkę. Całe jajka wbijamy do wysokiego naczynia i roztrzepujemy. Dodajemy boczek, ser i cebulkę, Wszystko razem mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Tak przygotowaną "masę" przekładamy do wydrążonych bagietek, posypujemy serem dojrzewającym i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 15-20 minut, do momentu ścięcia się jajek. Jemy na ciepło. :)