Do góry

Przekąski Przepis na:

Nadziewana przekąska z cukinii

Nadziewana przekąska z cukinii

Autor:

Przepisów i artykułów: 2383 Ocena: 15394

Dodano:

Odsłon: 10808

Smaczna przekąska na zabawę Andrzejkową.

Składniki

  • Cukinia ½ szt.
  • Cebula biała ½ szt.
  • Dynia obrana 15 dag
  • Pieczarki świeże 4 szt.
  • Papryka czerwona ¼ szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Oregano do posypania
  • Ser żółty starty 10 dag
  • Oliwa z oliwek
  • Papier do pieczenia
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Cukinię pokroić w plasterki około 2 cm, polać oliwą, posypać solą i pieprzem i odłożyć na dwie godziny. Następnie z plasterków cukinii wyciąć kieliszkiem środki. Cebulę, pieczarki oczyścić drobno posiekać i przysmażyć na oliwie, dodać pokrojoną drobno paprykę i dynię, nakryć i udusić do miękkości. Zamarynowaną cukinię ułożyć w naczyniu żaroodpornym wyłożonym papierem do pieczenia posmarowanym oliwą. Wycięte środki z cukinii przekroić wzdłuż i wyłożyć każdy krążek cukinii. Na górę ułożyć przygotowany farsz, posypać startym serem i posypać suszonym oregano. Na samą górę położyć po plasterku dyni. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń