Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska na zabawę Andrzejkową.
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 454
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 203
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 454
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 203
Przepis dnia
Składniki
Wykonanie: Cukinię pokroić w plasterki około 2 cm, polać oliwą, posypać solą i pieprzem i odłożyć na dwie godziny. Następnie z plasterków cukinii wyciąć kieliszkiem środki. Cebulę, pieczarki oczyścić drobno posiekać i przysmażyć na oliwie, dodać pokrojoną drobno paprykę i dynię, nakryć i udusić do miękkości. Zamarynowaną cukinię ułożyć w naczyniu żaroodpornym wyłożonym papierem do pieczenia posmarowanym oliwą. Wycięte środki z cukinii przekroić wzdłuż i wyłożyć każdy krążek cukinii. Na górę ułożyć przygotowany farsz, posypać startym serem i posypać suszonym oregano. Na samą górę położyć po plasterku dyni. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.