Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczna szynka drobiowa na zimno jak i na ciepło.
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 193
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 197
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 483
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 130
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 193
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 197
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 483
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 130
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, oczyścić z błonek, przekroić wzdłuż tworząc kieszonki. Natrzeć solą i pieprzem i odłożyć na pół godziny. Oliwki odsączyć, pokroić na połówki, zaś mozzarellę pokroić w grubsze plasterki. W powstałe kieszonki ułożyć starannie : mozzarellę, pomidory suszone, oliwki, posypać suszonym oregano i dobrze obwiązać grubszą nitką. Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić oliwą z pomidorów suszonych, posypać oregano. Nakryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 30-40 minut. Pod koniec pieczenia zdjąć folię i zrumienić. Możemy podawać na zimno i jak i na ciepło do drugiego dania.