Do góry

Przekąski Przepis na:

Nadziewana szynka z kurczaka

Nadziewana szynka z kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2356 Ocena: 15061

Dodano:

Odsłon: 294

smaczna szynka drobiowa na zimno jak i na ciepło.

Składniki

  • Filet z kurczaka pojedynczy 2 szt.(duży)
  • Pomidory suszone w zalewie 1 słoiczek
  • Mozzarella 1 kula
  • Oliwki czarne w zalewie 1 słoiczek
  • Oregano suszone do smaku
  • Sól i pieprz do smaku
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso opłukać, oczyścić z błonek, przekroić wzdłuż tworząc kieszonki. Natrzeć solą i pieprzem i odłożyć na pół godziny. Oliwki odsączyć, pokroić na połówki, zaś mozzarellę pokroić w grubsze plasterki. W powstałe kieszonki ułożyć starannie : mozzarellę, pomidory suszone, oliwki, posypać suszonym oregano i dobrze obwiązać grubszą nitką. Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić oliwą z pomidorów suszonych, posypać oregano. Nakryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 30-40 minut. Pod koniec pieczenia zdjąć folię i zrumienić. Możemy podawać na zimno i jak i na ciepło do drugiego dania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń