Do góry

Przekąski Przepis na:

Nadziewane jajka wielkanocne

Nadziewane jajka wielkanocne

Autor:

Przepisów i artykułów: 109 Ocena: 963

Dodano:

Odsłon: 2309

Pomysł na wielkanocny stół.

Składniki

  • 4 jajka (można więcej)
  • kilka gałązek świeżego koperku
  • 1 łyżka musztardy łagodnej
  • 1 łyżeczka tartego chrzanu
  • sól i pieprz
  • mielona ostra papryka (może być wędzona)
  • szczypiorek do dekoracji
  • 2 łyżki majonezu
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo. Po obraniu ze skorupek i ostudzeniu przekrawamy na połówki i wyjmujemy żółtka do miseczki.

  2. Żółtka następnie rozdrabniamy łyżką, dodajemy kolejno majonez, chrzan, musztardę i drobno posiekany koperek. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy.

  3. Połowki jajek napełniamy przygotowaną masą. Pozostawiamy w lodówce do chłodzenia ok. 30 minut. Dekorujemy mieloną papryką słodką i szczypiorkiem.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń