Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadziewane pieczarki to taki posiłek, który przygotujesz szybko i sprawnie. Niezależnie od tego, czy masz ochotę na nowość zrobioną na grillu, czy może szukasz przekąski na ciepło do kolacji – to będzie dobry wybór! Ze względu na bogatą zawartość sprawdzi się jako danie główne.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 127
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 237
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 127
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 237
Składniki
Pieczarki umyj pod bieżącą wodą. Następnie odkrój ogonki i odłóż je na razie na bok. Wnętrze kapeluszy wydrąż z pomocą łyżeczki. Wraz z ogonkami posiekaj drobno.
Pokrój cebulę w kostkę, tak samo zrób z papryką czerwoną. Mięso mielone przełóż do miski, dodaj warzywa. Wbij jajko, wsyp bułkę tartą i całą masę dopraw papryką słodką, majerankiem, czosnkiem, solą i pieprzem.
Ułóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem pieczarki, jedna obok drugiej. Nakładaj masę łyżką aż wypełnisz kapelusze. Zetrzyj ser i ułóż go na wierzchu pieczarek.
Piecz całość przez 30-40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza.