Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadziewane pieczarki to taki posiłek, który przygotujesz szybko i sprawnie. Niezależnie od tego, czy masz ochotę na nowość zrobioną na grillu, czy może szukasz przekąski na ciepło do kolacji – to będzie dobry wybór! Ze względu na bogatą zawartość sprawdzi się jako danie główne.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19962
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 514
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 573
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6990
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244159
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19962
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 514
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 573
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6990
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244159
Składniki
Pieczarki umyj pod bieżącą wodą. Następnie odkrój ogonki i odłóż je na razie na bok. Wnętrze kapeluszy wydrąż z pomocą łyżeczki. Wraz z ogonkami posiekaj drobno.
Pokrój cebulę w kostkę, tak samo zrób z papryką czerwoną. Mięso mielone przełóż do miski, dodaj warzywa. Wbij jajko, wsyp bułkę tartą i całą masę dopraw papryką słodką, majerankiem, czosnkiem, solą i pieprzem.
Ułóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem pieczarki, jedna obok drugiej. Nakładaj masę łyżką aż wypełnisz kapelusze. Zetrzyj ser i ułóż go na wierzchu pieczarek.
Piecz całość przez 30-40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza.