Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj nadziewka drobiowa z kukurydzą i pieczarkami czyli rolada drobiowa z dodatkami. U mnie podaje się ją wiele razy na święta i na imprezach rodzinnych. Smakuje dobrze na ciepło, zimno, do chleba czy polana ulubionym sosem. Jest prosta w przygotowaniu. Jestem przekonana, że Wam posmakuje!
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 38
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 38
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105484
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 98
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4555
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 38
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 38
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105484
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 98
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4555
Składniki
1 szklanka = 250 ml Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Następnie dodać oczyszczone i pokrojone w talarki pieczarki. Doprawić solą, pieprzem, wszystko wymieszać. Smażyć do momentu, aż pieczarki zrobią się miękkie.
Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek dodać mleko i rozmieszać dokładnie widelcem. Kajzerki pokroić w kostkę i wsypać do miski. Roztopić masło i wlać je do pokrojonych kajzerek. Wymieszać bułki z masłem, dodać żółtka wymieszane z mlekiem. Wszystko dokładnie wymieszać, aż do połączenia składników.
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Do pokrojonej bułki dodać pierś z kurczaka, odsączoną kukurydzę, starty żółty ser, podsmażone z cebulą pieczarki i pokrojoną drobno natkę pietruszki. Wszystko ponownie wymieszać. Do wymieszanych składników dodać majeranek, sól, pieprz, słodką i ostrą paprykę.
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Pianę dodać do przygotowanych wcześniej składników i dokładnie wymieszać. Keksówkę o wymiarach 10 cm x 12 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masę wyłożyć do blachy, wyrównać i przykryć folią aluminiową. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piec przez godzinę w funkcji góra - dół. Smacznego!