Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj nadziewka drobiowa z kukurydzą i pieczarkami czyli rolada drobiowa z dodatkami. U mnie podaje się ją wiele razy na święta i na imprezach rodzinnych. Smakuje dobrze na ciepło, zimno, do chleba czy polana ulubionym sosem. Jest prosta w przygotowaniu. Jestem przekonana, że Wam posmakuje!
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13551
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4260
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43185
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 515
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 424
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 469
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13551
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4260
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43185
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 515
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 424
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 469
Składniki
1 szklanka = 250 ml Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Następnie dodać oczyszczone i pokrojone w talarki pieczarki. Doprawić solą, pieprzem, wszystko wymieszać. Smażyć do momentu, aż pieczarki zrobią się miękkie.
Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek dodać mleko i rozmieszać dokładnie widelcem. Kajzerki pokroić w kostkę i wsypać do miski. Roztopić masło i wlać je do pokrojonych kajzerek. Wymieszać bułki z masłem, dodać żółtka wymieszane z mlekiem. Wszystko dokładnie wymieszać, aż do połączenia składników.
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Do pokrojonej bułki dodać pierś z kurczaka, odsączoną kukurydzę, starty żółty ser, podsmażone z cebulą pieczarki i pokrojoną drobno natkę pietruszki. Wszystko ponownie wymieszać. Do wymieszanych składników dodać majeranek, sól, pieprz, słodką i ostrą paprykę.
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Pianę dodać do przygotowanych wcześniej składników i dokładnie wymieszać. Keksówkę o wymiarach 10 cm x 12 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masę wyłożyć do blachy, wyrównać i przykryć folią aluminiową. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piec przez godzinę w funkcji góra - dół. Smacznego!