Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna,chrupiąca i aromatyczna przekąska dla miłośników cebuli :) Placuszki można podawać np z sosem czosnkowym.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 141
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 35
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 141
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 35
Składniki
Cebule obrać i pokroić w piórka. Mąkę pszenną,ziemniaczaną oraz przyprawy wymieszać razem. Do suchych składników dodać wodę (tak by wyszło odrobinę gęstsze ciasto naleśnikowe) i dokładnie wymieszać. Do ciasta dodać cebulę i dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i nakładać łyżką małe porcje cebuli w cieście.Smażyć na złoty kolor po ok 2-3 min z każdej strony.Odsączyć na papierowym ręczniku. Placuszki można podać z sosem czosnkowym.(do ok 200 g jogurtu naturalnego wcisnąć 2 ząbki czosnku i wymieszać) Smacznego:)