Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna,chrupiąca i aromatyczna przekąska dla miłośników cebuli :) Placuszki można podawać np z sosem czosnkowym.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7993
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 272
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 682
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7993
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 272
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 682
Składniki
Cebule obrać i pokroić w piórka. Mąkę pszenną,ziemniaczaną oraz przyprawy wymieszać razem. Do suchych składników dodać wodę (tak by wyszło odrobinę gęstsze ciasto naleśnikowe) i dokładnie wymieszać. Do ciasta dodać cebulę i dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i nakładać łyżką małe porcje cebuli w cieście.Smażyć na złoty kolor po ok 2-3 min z każdej strony.Odsączyć na papierowym ręczniku. Placuszki można podać z sosem czosnkowym.(do ok 200 g jogurtu naturalnego wcisnąć 2 ząbki czosnku i wymieszać) Smacznego:)