Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna,chrupiąca i aromatyczna przekąska dla miłośników cebuli :) Placuszki można podawać np z sosem czosnkowym.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 188
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22421
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 215
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 188
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22421
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 215
Składniki
Cebule obrać i pokroić w piórka. Mąkę pszenną,ziemniaczaną oraz przyprawy wymieszać razem. Do suchych składników dodać wodę (tak by wyszło odrobinę gęstsze ciasto naleśnikowe) i dokładnie wymieszać. Do ciasta dodać cebulę i dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i nakładać łyżką małe porcje cebuli w cieście.Smażyć na złoty kolor po ok 2-3 min z każdej strony.Odsączyć na papierowym ręczniku. Placuszki można podać z sosem czosnkowym.(do ok 200 g jogurtu naturalnego wcisnąć 2 ząbki czosnku i wymieszać) Smacznego:)