Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna,chrupiąca i aromatyczna przekąska dla miłośników cebuli :) Placuszki można podawać np z sosem czosnkowym.
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 102
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 97
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 102
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 97
Składniki
Cebule obrać i pokroić w piórka. Mąkę pszenną,ziemniaczaną oraz przyprawy wymieszać razem. Do suchych składników dodać wodę (tak by wyszło odrobinę gęstsze ciasto naleśnikowe) i dokładnie wymieszać. Do ciasta dodać cebulę i dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i nakładać łyżką małe porcje cebuli w cieście.Smażyć na złoty kolor po ok 2-3 min z każdej strony.Odsączyć na papierowym ręczniku. Placuszki można podać z sosem czosnkowym.(do ok 200 g jogurtu naturalnego wcisnąć 2 ząbki czosnku i wymieszać) Smacznego:)