Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam Ci dzisiaj przepis na najlepsze pączki BG jakie jadłam i jakie kiedykolwiek zrobiłam. Jestem z nich dumna!
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14780
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 818
„Królowa prywatek” to świetna deserowa propozycja nie tylko na specjalną okaz...
Odsłon: 1917
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14780
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 818
„Królowa prywatek” to świetna deserowa propozycja nie tylko na specjalną okaz...
Odsłon: 1917
Składniki
Jajka ubijam z cukrem. Dodaję mleko i pozostałe składniki. Wyrabiam gładkie ciasto i odstawiam do wystygnięcia. To ciasto jest dosyć twarde, więc potrzebuje czasu na to, by wyrosnąć. Ja postawiłam przy odpalonym palniku i pod przykryciem. Ciasto powinno podwoić swoją objętość, jeśli zobaczymy, że nie rośnie tzn. że jest za ciężkie i trzeba np. dodać więcej mleka.
Pączki formuję ręką wysmarowaną olejem. Ja nadziewałam część pączków twardą marmoladą. Nie polecam używać lejącego się dżemu, bo będzie wypływał podczas smażenia. Smażymy na smalcu lub oleju, na wolnym ogniu z obu stron do zrumienienia.