Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam Ci dzisiaj przepis na najlepsze pączki BG jakie jadłam i jakie kiedykolwiek zrobiłam. Jestem z nich dumna!
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 184
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 41
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 184
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 41
Składniki
Jajka ubijam z cukrem. Dodaję mleko i pozostałe składniki. Wyrabiam gładkie ciasto i odstawiam do wystygnięcia. To ciasto jest dosyć twarde, więc potrzebuje czasu na to, by wyrosnąć. Ja postawiłam przy odpalonym palniku i pod przykryciem. Ciasto powinno podwoić swoją objętość, jeśli zobaczymy, że nie rośnie tzn. że jest za ciężkie i trzeba np. dodać więcej mleka.
Pączki formuję ręką wysmarowaną olejem. Ja nadziewałam część pączków twardą marmoladą. Nie polecam używać lejącego się dżemu, bo będzie wypływał podczas smażenia. Smażymy na smalcu lub oleju, na wolnym ogniu z obu stron do zrumienienia.