Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam Ci dzisiaj przepis na najlepsze pączki BG jakie jadłam i jakie kiedykolwiek zrobiłam. Jestem z nich dumna!
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2648
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20154
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 569
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 757
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7189
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2648
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20154
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 569
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 757
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7189
Składniki
Jajka ubijam z cukrem. Dodaję mleko i pozostałe składniki. Wyrabiam gładkie ciasto i odstawiam do wystygnięcia. To ciasto jest dosyć twarde, więc potrzebuje czasu na to, by wyrosnąć. Ja postawiłam przy odpalonym palniku i pod przykryciem. Ciasto powinno podwoić swoją objętość, jeśli zobaczymy, że nie rośnie tzn. że jest za ciężkie i trzeba np. dodać więcej mleka.
Pączki formuję ręką wysmarowaną olejem. Ja nadziewałam część pączków twardą marmoladą. Nie polecam używać lejącego się dżemu, bo będzie wypływał podczas smażenia. Smażymy na smalcu lub oleju, na wolnym ogniu z obu stron do zrumienienia.