Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16629
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 278
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 440
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16629
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 278
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 440
Składniki
Śledzie opłucz w zimnej wodzie i zalej mlekiem. Mocz godzinę lub dwie. Odsącz na sicie i pokrój w mniejsze kawałki. Dodaj ocet i sok z cytryny wymieszaj.
Cebulę obierz i pokrój w paski, zalej wrzątkiem na kilka minut, odsącz na sicie i odciśnij z nadmiaru wody. Do śledzi dodaj cebulę, śmietanę dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.