Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 150
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 19
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 127
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 150
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 19
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 127
Składniki
Śledzie opłucz w zimnej wodzie i zalej mlekiem. Mocz godzinę lub dwie. Odsącz na sicie i pokrój w mniejsze kawałki. Dodaj ocet i sok z cytryny wymieszaj.
Cebulę obierz i pokrój w paski, zalej wrzątkiem na kilka minut, odsącz na sicie i odciśnij z nadmiaru wody. Do śledzi dodaj cebulę, śmietanę dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.