Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na straganach pojawił się bób, już nie tak drogi jak jeszcze dwa tygodnie temu (wówczas zdarzyło mi się widzieć „okazje” za 40 zł). Ceny spadły, można gotować!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8324
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 470
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8324
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 470
Składniki
Bób gotować w wodzie, około 3-4 minuty. Wyciągnąć, przelać zimną wodą i obrać.
W międzyczasie na patelni rozgrzać olej, dusić cebulę ok. 5 minut, dodać czosnek i chili, poddusić przez kolejne 2 minuty. Zdjąć z ognia, doprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać z ugotowanym bobem. Gotowe!