Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne i słodkie naleśniki bezglutenowe.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13626
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1563
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15064
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6186
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13626
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1563
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15064
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6186
Składniki
Masło topimy w rondelku i studzimy. Obie mąki wsypujemy do miski, dodajemy sodę oczyszczaną, proszek do pieczenia, cukier brzozowy, szczyptę soli i mieszamy wszystkie suche składniki. Następnie dodajemy jajko, 1,5 szklanki maślanki oraz ostudzone masło i wszystko miksujemy. Naleśniki smażymy z obu stron na delikatnie złoty kolor*. * Na drugą stronę przewracamy, gdy na powierzchni zaczną tworzyć się bąbelki. Podajemy z syropem klonowym i owocami.