Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne i słodkie naleśniki bezglutenowe.
Błyskawiczna sałatka z trzech składników idealna dla niespodziewanych gości l...
Odsłon: 2485
Ten przepis to hit jesieni! Odczaruje każde złe wspomnienie o niesmacznej wąt...
Odsłon: 1213
Różowa wstążka jest symbolem walki z rakiem piersi. Amazonki to wspaniałe kob...
Odsłon: 52
Błyskawiczna sałatka z trzech składników idealna dla niespodziewanych gości l...
Odsłon: 2485
Ten przepis to hit jesieni! Odczaruje każde złe wspomnienie o niesmacznej wąt...
Odsłon: 1213
Różowa wstążka jest symbolem walki z rakiem piersi. Amazonki to wspaniałe kob...
Odsłon: 52
Składniki
Masło topimy w rondelku i studzimy. Obie mąki wsypujemy do miski, dodajemy sodę oczyszczaną, proszek do pieczenia, cukier brzozowy, szczyptę soli i mieszamy wszystkie suche składniki. Następnie dodajemy jajko, 1,5 szklanki maślanki oraz ostudzone masło i wszystko miksujemy. Naleśniki smażymy z obu stron na delikatnie złoty kolor*. * Na drugą stronę przewracamy, gdy na powierzchni zaczną tworzyć się bąbelki. Podajemy z syropem klonowym i owocami.