Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczne i puszyste naleśniki skierowane do wszystkich tych, którzy muszą unikać mąki pszennej oraz cukru. Świetnie sprawdzą się zarówno w wersji słodkiej, jak i wytrawnej. Doskonałe dla diabetyków.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4226
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29452
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 186
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18905
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 807
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4226
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29452
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 186
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18905
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 807
Składniki
Mąkę wsypujemy do miski, dojemy jajko, szczyptę sody oczyszczonej, olej rzepakowy, ciepłe (ale nie gorące) mleko oraz sól i ksylitol [ilość według uznania - w zależności od tego jaki zastosujemy rodzaj farszu (słodki czy wytrawny)]. Zawartość miski miksujemy i odstawiamy na około 10 minut, tak aby masa naleśnikowa mogła chwilę popracować.
Po tym czasie dodajemy 0,5 szklanki wody mineralnej, mieszamy i smażymy na patelni do naleśników z obu stron na delikatnie rumiany kolor. Masa naleśnikowa będzie dość rzadka, a same naleśniki smażymy już bez dodatki oleju, gdyż ten został użyty do przygotowania masy. Dla pewności przed pierwszym smażeniem patelnię możemy delikatnie wysmarować ręcznikiem papierowym nasączonym w odrobinie oleju. Życzę smacznego! :)