Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczne i puszyste naleśniki skierowane do wszystkich tych, którzy muszą unikać mąki pszennej oraz cukru. Świetnie sprawdzą się zarówno w wersji słodkiej, jak i wytrawnej. Doskonałe dla diabetyków.
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 120
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 51
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10452
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 116
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 84
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 170
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 120
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 51
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10452
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 116
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 84
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 170
Składniki
Mąkę wsypujemy do miski, dojemy jajko, szczyptę sody oczyszczonej, olej rzepakowy, ciepłe (ale nie gorące) mleko oraz sól i ksylitol [ilość według uznania - w zależności od tego jaki zastosujemy rodzaj farszu (słodki czy wytrawny)]. Zawartość miski miksujemy i odstawiamy na około 10 minut, tak aby masa naleśnikowa mogła chwilę popracować.
Po tym czasie dodajemy 0,5 szklanki wody mineralnej, mieszamy i smażymy na patelni do naleśników z obu stron na delikatnie rumiany kolor. Masa naleśnikowa będzie dość rzadka, a same naleśniki smażymy już bez dodatki oleju, gdyż ten został użyty do przygotowania masy. Dla pewności przed pierwszym smażeniem patelnię możemy delikatnie wysmarować ręcznikiem papierowym nasączonym w odrobinie oleju. Życzę smacznego! :)