Do góry

Przekąski Przepis na:

Naleśniki malinowe z twarogiem.

Naleśniki malinowe z twarogiem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 669 Ocena: 4190

Dodano:

Odsłon: 96

Mamy teraz sezon na pyszne prosto z krzaka malinki, ja nazbierałam wczoraj u szwagra wspaniałe duże bezpestkowe malinki. I z miłą chęcią podzielę się z wami przepisem na pyszne ciasto naleśnikowe, jest bardzo proste i szybkie do wykonania a co do zjadania to już naprawdę mega szybko znikają. Powiem szczerze uwielbiam maliny ale nie lubię tych z pestkami a te od szwagra są super soczyste i bez co najważniejsze pestek które bardzo często wchodzą między zęby.

Składniki

  • składniki na ciasto naleśnikowe :
  • 4 szklanki mąki pszennej tortowej (szklanka pojemność 210 ml),
  • 3 jajka,
  • 2 szklanki mleka 3,2 %,
  • 2,5 szklanki wody gazowanej,
  • szczypta soli,
  • 1,5 szklanki świeżych malin,
  • olej do smażenia.
  • dodatkowo :
  • farsz dowolny (u mnie twaróg z cukrem i śmietaną).
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Naleśniki malinowe z twarogiem.

Przygotowanie

  1. Do miski wsypać mąkę, wbić całe jajka, wlać mleko oraz wodę gazowaną, wsypać szczyptę soli i całość dokładnie zmiksować do połączenia się ze sobą wszystkich składników. Do zmiksowanego ciasta wsypać całe świeże maliny i miksować na najwyższych obrotach miksera do momentu aż maliny się rozpadną i będzie jednolita masa.

  2. Gdy mamy już zmiksowane ciasto z malinami wtedy na patelnię wlać większą kroplę oleju rozgrzać go. Chochlą nalewać porcję ciasta rozprowadzić je po całej patelni i gdy zacznie ładnie się ścinać z wierzchu wtedy odwrócić na drugą stronę i smażyć na średnim ogniu na złoty kolor.

  3. Usmażone naleśniki ułożyć na talerzu jeden na drugim. Z tej porcji ciasta które podałam w opisie wyszło mi 20 naleśników, patelnię miałam o średnicy dwadzieścia cztery cm. Naleśniki nie pochłaniają dużo oleju.

  4. Jak już mamy po smażone wszystkie naleśniki wtedy na każdy osobno nałożyć dowolny farsz i zawijać dowolnie kto jak lubi. Można położyć jak u mnie farsz twarogowy a na twaróg można dać jeszcze owoców malin, my chcieliśmy z samym posłodzonym twarogiem ponieważ wystarczyło to że ciasto naleśnikowe było z malinami.

  5. Serdecznie polecam ten sposób na ciasto, naleśniki są mięciutkie tak że rozpływają się w ustach. Polecam dla tych którzy lubią testować nowe przepisy. Naleśniki naprawdę godne polecenia kto raz je spróbuje na pewno nie pożałuje i będzie co chwilę je piekł czy na śniadanie czy też na kolację a nawet na obiad. Z całą pewnością pokochają je wasze maluszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń