Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy teraz sezon na pyszne prosto z krzaka malinki, ja nazbierałam wczoraj u szwagra wspaniałe duże bezpestkowe malinki. I z miłą chęcią podzielę się z wami przepisem na pyszne ciasto naleśnikowe, jest bardzo proste i szybkie do wykonania a co do zjadania to już naprawdę mega szybko znikają. Powiem szczerze uwielbiam maliny ale nie lubię tych z pestkami a te od szwagra są super soczyste i bez co najważniejsze pestek które bardzo często wchodzą między zęby.
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 435
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2287
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38666
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1355
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 435
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2287
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38666
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1355
Składniki
Do miski wsypać mąkę, wbić całe jajka, wlać mleko oraz wodę gazowaną, wsypać szczyptę soli i całość dokładnie zmiksować do połączenia się ze sobą wszystkich składników. Do zmiksowanego ciasta wsypać całe świeże maliny i miksować na najwyższych obrotach miksera do momentu aż maliny się rozpadną i będzie jednolita masa.
Gdy mamy już zmiksowane ciasto z malinami wtedy na patelnię wlać większą kroplę oleju rozgrzać go. Chochlą nalewać porcję ciasta rozprowadzić je po całej patelni i gdy zacznie ładnie się ścinać z wierzchu wtedy odwrócić na drugą stronę i smażyć na średnim ogniu na złoty kolor.
Usmażone naleśniki ułożyć na talerzu jeden na drugim. Z tej porcji ciasta które podałam w opisie wyszło mi 20 naleśników, patelnię miałam o średnicy dwadzieścia cztery cm. Naleśniki nie pochłaniają dużo oleju.
Jak już mamy po smażone wszystkie naleśniki wtedy na każdy osobno nałożyć dowolny farsz i zawijać dowolnie kto jak lubi. Można położyć jak u mnie farsz twarogowy a na twaróg można dać jeszcze owoców malin, my chcieliśmy z samym posłodzonym twarogiem ponieważ wystarczyło to że ciasto naleśnikowe było z malinami.
Serdecznie polecam ten sposób na ciasto, naleśniki są mięciutkie tak że rozpływają się w ustach. Polecam dla tych którzy lubią testować nowe przepisy. Naleśniki naprawdę godne polecenia kto raz je spróbuje na pewno nie pożałuje i będzie co chwilę je piekł czy na śniadanie czy też na kolację a nawet na obiad. Z całą pewnością pokochają je wasze maluszki.