Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlety, które dzisiaj zaserwowałam są smacznym, pożywnym posiłkiem, a w dodatku dobrze smakują na ciepło, jak i na zimno. Można je przygotować z różnorakim nadzieniem. Super posiłek do pracy.
mikser, patelnia, nóż,
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2425
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2425
Składniki
Do mąki dodać jajka, sól oraz mleko dokładnie zmiksować aby powstało gładkie ciasto. Odłożyć na około 1/2 godziny. Następnie dodać posiekany szczypiorek albo cebulkę zieloną i ponownie wymieszać. Z ciasta usmażyć omlety.(mnie wyszły 4 szt). Przygotować nadzienie: Cebulę obrać, pokroić w pół plastry, podsmażyć na rozgrzanym oleju do zeszklenia. Kiełbasę , obrany ogórek pokroić w nieduże paski , dodać do cebuli, dodać oczyszczone, pokrojone papryki. Dusić do miękkości warzyw. Przyprawić do smaku solą oraz papryką słodką, następnie wmieszać mąkę i rozprowadzić bulionem. Pod koniec dodać drobno posiekaną papryczkę chili i ponownie wymieszać. Tak przygotowany farsz nakładać na omlety i zwinąć w rulon.
Naleśniczki / omlety gotowe do podania.