Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlety, które dzisiaj zaserwowałam są smacznym, pożywnym posiłkiem, a w dodatku dobrze smakują na ciepło, jak i na zimno. Można je przygotować z różnorakim nadzieniem. Super posiłek do pracy.
mikser, patelnia, nóż,
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 123
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4264
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11632
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6654
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5531
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13732
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 123
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4264
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11632
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6654
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5531
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13732
Składniki
Do mąki dodać jajka, sól oraz mleko dokładnie zmiksować aby powstało gładkie ciasto. Odłożyć na około 1/2 godziny. Następnie dodać posiekany szczypiorek albo cebulkę zieloną i ponownie wymieszać. Z ciasta usmażyć omlety.(mnie wyszły 4 szt). Przygotować nadzienie: Cebulę obrać, pokroić w pół plastry, podsmażyć na rozgrzanym oleju do zeszklenia. Kiełbasę , obrany ogórek pokroić w nieduże paski , dodać do cebuli, dodać oczyszczone, pokrojone papryki. Dusić do miękkości warzyw. Przyprawić do smaku solą oraz papryką słodką, następnie wmieszać mąkę i rozprowadzić bulionem. Pod koniec dodać drobno posiekaną papryczkę chili i ponownie wymieszać. Tak przygotowany farsz nakładać na omlety i zwinąć w rulon.
Naleśniczki / omlety gotowe do podania.