Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pulchniutkie naleśniki, polecam - przepis mojej mamy
Puszyste rogaliki z marmoladą przygotujesz na bazie ciasta francuskiego. To f...
Odsłon: 95
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25738
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8917
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 498
Puszyste rogaliki z marmoladą przygotujesz na bazie ciasta francuskiego. To f...
Odsłon: 95
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25738
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8917
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 498
Składniki
CIASTO NALEŚNIKOWE - mleko, żółtka, mąka i 2 łyżki oleju, łyżka cukru, i łyżeczka cukru waniliowego - zmiksowaś. Ubić białko na sztywną pianę z szczyptą soli. Zmiksowane składniki połączyć z pianą delikatnie mieszając. Usmażyć naleśniki na rumiany kolor.
POLEWA - łyżka margaryny, łyżka wody, łyżka kakao i 2 łyżki cukru podgrzać do roztopienia ciągle mieszając.
Usmażone należniki posmarować powidłami i zwinac w rulon (można też przeciać na połówki). Polać do dekoracji ostudzoną polewą i posypać kokosem