Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pulchniutkie naleśniki, polecam - przepis mojej mamy
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3765
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 705
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3765
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 705
Składniki
CIASTO NALEŚNIKOWE - mleko, żółtka, mąka i 2 łyżki oleju, łyżka cukru, i łyżeczka cukru waniliowego - zmiksowaś. Ubić białko na sztywną pianę z szczyptą soli. Zmiksowane składniki połączyć z pianą delikatnie mieszając. Usmażyć naleśniki na rumiany kolor.
POLEWA - łyżka margaryny, łyżka wody, łyżka kakao i 2 łyżki cukru podgrzać do roztopienia ciągle mieszając.
Usmażone należniki posmarować powidłami i zwinac w rulon (można też przeciać na połówki). Polać do dekoracji ostudzoną polewą i posypać kokosem