Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 08-10-2008
naleśniki w innym wydaniu,ale za to jakie pyszne!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1100
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4433
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 199
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20854
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1100
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4433
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 199
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20854
Składniki
mąke,jajka,mleko,wode minerala,sóliproszek do pieczenia,wymieszac razem tak aby powstała gesta masa nalesnikowa(proporcje do ciasta nalesnikowego mozecie dostosowac według własnego uznania)smazyc na patelni.fasolkę ugotowac w lekko osolonej wodzie,następnie odlac wodę ,odcedzić i ostudzić.na nalesniki nakladac kolejno,plasterek szynki,kilka fasolek(tak aby przykryły szynke)a na to ser.zawinąć.nakładać na blaszkęnalesniki posypac serem i zapiekac w piekarniki dopóki ser się nie roztopi.