Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,winne,chrupiące naleśniczki,posmakują każdemu. Serdecznie polecam:)
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2435
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 165
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 70
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6375
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 292
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2435
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 165
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 70
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6375
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 292
Składniki
Ciasto wcześniej pokroić na kwadraty,ułożyć ma być 4 szt,jeden na drugim ,wcześniej smarując każdy blat bokami masłem. Na tak przygotowane ciasto położyć wcześniej drobno pokrojone jabłka iwymieszane z cynamonem
Zawinąć w rulonik. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i kłaść naleśniczki. Każdy przed pieczeniem posmarować masłem. Piec w nagrzanym piekarniku do 190st góra-dól do złotego koloru. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Najlepiej smakują na ciepło.
Smacznego życzę!