Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 09-09-2018
Naleśniki z jarmużem i pieczarkami, w panierce z płatków kukurydzianych są przepyszne i mają chrupiącą skórkę.
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 9
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 9
Składniki
Do miski wlać mleko, wodę, olej i śmietanę, dodać jajka, sól i kurkumę zmiksować. Następnie wsypać przesiane mąki i powtórnie zmiksować na gładkie ciasto. Pozostawić w chłodnym miejscu na pół godziny.
Jarmuż bez grubych łodyg blanszować w osolonej wodzie, osączyć, posiekać. Na łyżce masła podsmażyć posiekany czosnek i jarmuż, doprawić do smaku pieprzem, ostudzić, wymieszać z tartym żółtym serem.
Na pozostałym maśle zeszklić drobno pokrojoną cebulę, wsypać posiekane pieczarki, podsmażyć. Upieczone mięso pokroić w drobną kostkę, połączyć z pieczarkami, doprawić solą i pieprzem.
Z przygotowanego ciasta na rozgrzanej patelni usmażyć cienkie naleśniki, włożyć porcję jarmużu. Następnie włożyć porcję pieczarek z mięsem, zawinąć boki i zwinąć w roladki.
Panierować w roztrzepanych jajkach i pokruszonych płatkach kukurydzianych.
Rumienić ze wszystkich stron na patelni z rozgrzanym olejem.