Do góry

Przekąski Przepis na:

Naleśniki z twarogiem brzoskwiniowym.

Naleśniki z twarogiem brzoskwiniowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 700 Ocena: 4459

Dodano:

Odsłon: 253

Kto uwielbia naleśniki? Podam wam sprawdzony przepis na takie które się nie łamią i nie kruszą, są pyszne i delikatne mam nadzieję że się skusicie na dobry przepis. Są tak syte że po zjedzeniu trzech sztuk ma się już dość. Polecam serdecznie.

Składniki

  • 2,5 szklanki mąki pszennej,
  • 2 jajka,
  • szczypta soli,
  • 3 szklanki mleka,
  • 1 kg twarogu w wiaderku Vitello brzoskwiniowy lub kto jaki lubi,
  • olej do smażenia.
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Naleśniki z twarogiem brzoskwiniowym.

Przygotowanie

  1. Do miski dodać mąkę, jajka, sól oraz mleko.

  2. Wszystko zmiksować na jednolitą masę do połączenia się składników.

  3. Na patelnię wlać odrobinę oleju rozgrzać go, wlewać po chochli ciasta.

  4. Gdy pierwsza warstwa już jest upieczona przełożyć na drugą stronę i również podsmażyć.

  5. Z tego przepisu wyszło mi 15 naleśników, jeśli ktoś potrzebuje więcej wystarczy zwiększyć produkty.

  6. Do usmażonych naleśników przygotować twaróg.

  7. Na naleśnik nakładać czubatą łyżkę twarogu.

  8. Zwijać dowolnie u mnie dziś tradycyjnie zawinięte.

  9. Naleśniki wyszły bardzo smaczne i sycące, polecam dla dzieci i nie tylko.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń