Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A więc tak gotowałam dziś zupę z zielonej soczewicy, a że smaki i kolor mi się nie podobał, wylałam ją, było już późno więc na szybko zrobiłam naleśniki. Wyszły bardzo smaczne a już ze swojskim dżemem to jak to mówią " Niebo w gębie ", my jeszcze uwielbiamy z dodatkiem kwaśnej śmietany ale nie każdy ma jednakowy smak niektórzy wolą jeść w innej wersji. Jednak tu chodzi o przepis na ciasto naleśnikowe więc już podaję.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336552
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3247
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422320
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2318
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336552
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3247
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422320
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2318
Składniki
Do miśki dodać składniki bez oleju, wszystko dokładnie zmiksować do połączenia się całych składników.
Gdy ciasto jest już przygotowane, na patelnię do naleśników o średnicy 25 cm dodać odrobinę oleju rozgrzać go i chochlą wlewać ciasto, smażyć na średnim ogniu. Gdy wylane ciasto zacznie się jakby ścinać przekręcić na drugą stronę i smażyć również na złoty kolor.
Usmażone naleśniki ułożyć na talerzu, z tego przepisu wyszło mi 14 naleśników, są smaczne i nie gumowate.
Na usmażone naleśniki nakładać dowolny farsz, dżem czy kto co woli. Zawijać dowolnie.
Tak jak pisałam wyżej podałam ze swojskim dżemem i kwaśną śmietaną.