Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 751 Ocena: 4953
Dodano: 10.02.2020
Odsłon: 4277
3-4 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Do miśki dodać składniki bez oleju, wszystko dokładnie zmiksować do połączenia się całych składników.
Gdy ciasto jest już przygotowane, na patelnię do naleśników o średnicy 25 cm dodać odrobinę oleju rozgrzać go i chochlą wlewać ciasto, smażyć na średnim ogniu. Gdy wylane ciasto zacznie się jakby ścinać przekręcić na drugą stronę i smażyć również na złoty kolor.
Usmażone naleśniki ułożyć na talerzu, z tego przepisu wyszło mi 14 naleśników, są smaczne i nie gumowate.
Na usmażone naleśniki nakładać dowolny farsz, dżem czy kto co woli. Zawijać dowolnie.
Tak jak pisałam wyżej podałam ze swojskim dżemem i kwaśną śmietaną.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Docherro 11 lutego 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszne,naleśniki w kazdej wersji są pyszne:) Odpowiedzi: 1 ▼4 Kto głosował? | Odpowiedz