Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A więc tak gotowałam dziś zupę z zielonej soczewicy, a że smaki i kolor mi się nie podobał, wylałam ją, było już późno więc na szybko zrobiłam naleśniki. Wyszły bardzo smaczne a już ze swojskim dżemem to jak to mówią " Niebo w gębie ", my jeszcze uwielbiamy z dodatkiem kwaśnej śmietany ale nie każdy ma jednakowy smak niektórzy wolą jeść w innej wersji. Jednak tu chodzi o przepis na ciasto naleśnikowe więc już podaję.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5663
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35939
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 107
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5663
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35939
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 107
Składniki
Do miśki dodać składniki bez oleju, wszystko dokładnie zmiksować do połączenia się całych składników.
Gdy ciasto jest już przygotowane, na patelnię do naleśników o średnicy 25 cm dodać odrobinę oleju rozgrzać go i chochlą wlewać ciasto, smażyć na średnim ogniu. Gdy wylane ciasto zacznie się jakby ścinać przekręcić na drugą stronę i smażyć również na złoty kolor.
Usmażone naleśniki ułożyć na talerzu, z tego przepisu wyszło mi 14 naleśników, są smaczne i nie gumowate.
Na usmażone naleśniki nakładać dowolny farsz, dżem czy kto co woli. Zawijać dowolnie.
Tak jak pisałam wyżej podałam ze swojskim dżemem i kwaśną śmietaną.