Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8665
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1273
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10293
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4671
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 747
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8665
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1273
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10293
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4671
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 747
Składniki
Rybę sprawiamy,czyścimy z łusek,albo kupujemy filety,ale lepsze są tuszki.Przyprawiamy solą,panierujemy w mące jajku i bułce tartej,smażymy na oleju.Studzimy.
Zalewa uniwersalna do wszystkiego co marynowane:5 szklanek wody,1 szklanka octu,4 łyżki cukru,2 łyżki soli zagotowujemy,dodajemy listek laurowy i ziele angielskie.Studzimy.Zalewa jest dobra również do korniszonów,do papryki,itp
Ryby układamy w słoju,zalewamy zimną zalewą i odstawiamy w zimne miejsce na chociaż dwa -trzy dni.Smacznego:)