Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalne i ciekawe. Jak wiele innych - mój własny pomysł. :)
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 57
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 44060
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 217
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 650
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 57
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 44060
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 217
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 650
Składniki
Umyte mięso pokroić na kawałki, natrzeć solą, pieprzem i startym imbirem, zalać syropem i zostawić minimum na godzinę (najlepiej na noc).
Przygotować panierkę, tj. pokruszyć płatki, dodać kokos i bułkę (lepiej, żeby bułki było trochę więcej niż reszty). W drugim talerzu roztrzepać jajko. Obtaczać mięso w jajku i panierce, smażyć na złoty kolor.
Świetnie smakuje z młodymi kartofelkami i pietruszką oraz brzoskwiniami z zalewy, do których wkładam odrobinę borówek lbu żurawiny. Smacznego! :)