Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalne i ciekawe. Jak wiele innych - mój własny pomysł. :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11997
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1332
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12658
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3980
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11997
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1332
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12658
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3980
Składniki
Umyte mięso pokroić na kawałki, natrzeć solą, pieprzem i startym imbirem, zalać syropem i zostawić minimum na godzinę (najlepiej na noc).
Przygotować panierkę, tj. pokruszyć płatki, dodać kokos i bułkę (lepiej, żeby bułki było trochę więcej niż reszty). W drugim talerzu roztrzepać jajko. Obtaczać mięso w jajku i panierce, smażyć na złoty kolor.
Świetnie smakuje z młodymi kartofelkami i pietruszką oraz brzoskwiniami z zalewy, do których wkładam odrobinę borówek lbu żurawiny. Smacznego! :)