Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalne i ciekawe. Jak wiele innych - mój własny pomysł. :)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3987
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415604
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2631
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3987
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415604
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2631
Składniki
Umyte mięso pokroić na kawałki, natrzeć solą, pieprzem i startym imbirem, zalać syropem i zostawić minimum na godzinę (najlepiej na noc).
Przygotować panierkę, tj. pokruszyć płatki, dodać kokos i bułkę (lepiej, żeby bułki było trochę więcej niż reszty). W drugim talerzu roztrzepać jajko. Obtaczać mięso w jajku i panierce, smażyć na złoty kolor.
Świetnie smakuje z młodymi kartofelkami i pietruszką oraz brzoskwiniami z zalewy, do których wkładam odrobinę borówek lbu żurawiny. Smacznego! :)