Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalne i ciekawe. Jak wiele innych - mój własny pomysł. :)
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Umyte mięso pokroić na kawałki, natrzeć solą, pieprzem i startym imbirem, zalać syropem i zostawić minimum na godzinę (najlepiej na noc).
Przygotować panierkę, tj. pokruszyć płatki, dodać kokos i bułkę (lepiej, żeby bułki było trochę więcej niż reszty). W drugim talerzu roztrzepać jajko. Obtaczać mięso w jajku i panierce, smażyć na złoty kolor.
Świetnie smakuje z młodymi kartofelkami i pietruszką oraz brzoskwiniami z zalewy, do których wkładam odrobinę borówek lbu żurawiny. Smacznego! :)