Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalne i ciekawe. Jak wiele innych - mój własny pomysł. :)
Jak masz ochotę na coś słodkiego, ale jesteś na diecie i próbujesz zachować z...
Odsłon: 38
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1802
Jak masz ochotę na coś słodkiego, ale jesteś na diecie i próbujesz zachować z...
Odsłon: 38
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1802
Składniki
Umyte mięso pokroić na kawałki, natrzeć solą, pieprzem i startym imbirem, zalać syropem i zostawić minimum na godzinę (najlepiej na noc).
Przygotować panierkę, tj. pokruszyć płatki, dodać kokos i bułkę (lepiej, żeby bułki było trochę więcej niż reszty). W drugim talerzu roztrzepać jajko. Obtaczać mięso w jajku i panierce, smażyć na złoty kolor.
Świetnie smakuje z młodymi kartofelkami i pietruszką oraz brzoskwiniami z zalewy, do których wkładam odrobinę borówek lbu żurawiny. Smacznego! :)