Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne jako przekąska na przyjęcia, można podawać same lub sosem/dipem.
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 379
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8665
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2993
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 949
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 379
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8665
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2993
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 949
Składniki
Najpierw przygotowujemy panierkę. Do blendera wsypujemy kilka garści płatków kukurydzianych oraz połamane biszkopty i miksujemy. Zmiksowane płatki i biszkopty wysypujemy do miski. Dodajemy bułki tartej (około 5 łyżek) i mieszamy wszystko ze sobą. Kurczaka myjemy, suszymy i kroimy. Następnie przyprawiamy kurczaka solą i przyprawą. Potem kurczaka maczamy w roztrzepanym jajku, a następnie w przygotowanej panierce. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Kurczaka układamy na blaszce i wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 50 minut. Po upływie połowy czasu trzeba obrócić nuggetsy.