Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne jako przekąska na przyjęcia, można podawać same lub sosem/dipem.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10345
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336701
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4153
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423282
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10345
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336701
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4153
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423282
Składniki
Najpierw przygotowujemy panierkę. Do blendera wsypujemy kilka garści płatków kukurydzianych oraz połamane biszkopty i miksujemy. Zmiksowane płatki i biszkopty wysypujemy do miski. Dodajemy bułki tartej (około 5 łyżek) i mieszamy wszystko ze sobą. Kurczaka myjemy, suszymy i kroimy. Następnie przyprawiamy kurczaka solą i przyprawą. Potem kurczaka maczamy w roztrzepanym jajku, a następnie w przygotowanej panierce. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Kurczaka układamy na blaszce i wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 50 minut. Po upływie połowy czasu trzeba obrócić nuggetsy.