Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na pieczone nuggetsy w wersji bezmięsnej. Nuggetsy przygotowałem z sera halloumi, korzystając z jego wysokiej temperatury topnienia. Takie nuggetsy mają niesamowicie chrupiącą skórkę i nie są za ciężkie. Propozycja ta sprawdzi się świetnie zarówno na imprezie, jak i jako codzienna, błyskawiczna w przygotowaniu przekąska.
Paprykarz szczeciński to wymieszane mięso ryb, ryż, koncentrat pomidorowy, o...
Odsłon: 34
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 125
Paprykarz szczeciński to wymieszane mięso ryb, ryż, koncentrat pomidorowy, o...
Odsłon: 34
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 125
Składniki
Pokrój ser halloumi w plastry grubości 1.5 centymetra. Każdy plaster pokrój na 4 części. Osusz kawałki sera ręcznikiem papierowym.
Przygotuj panierkę. Roztrzep jajko w głębokim talerzu. Do bułki tartej dodaj paprykę, miętę oraz czosnek.
Każdy kawałek halloumi obtocz najpierw w mące, potem w jajku, a na koniec w bułce tartej.
Blachę do pieczenia wyłóż folią aluminiową i natłuść. Ułóż na niej gotowe do pieczenia nuggetsy. Pomaluj je oliwą.
Piecz w temperaturze 200oC z termoobiegiem przez 15 minut.
Podawaj z ulubionym sosem.
Smacznego!