Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybko i smacznie - Pyszny makaron w aromatycznym śmietankowo-kremowym sosie, przepis na 4 większe-6 mniejszych porcji... u mnie znika w tempie ekspresowym ;)
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4856
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20770
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2489
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4856
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20770
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2489
Składniki
W obszernym rondlu na oleju i oliwie szklimy pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę , dodajemy skrojony w drobną kostkę boczek i lekko go rumienimy, dodajemy pokrojone drobno pieczarki i smażymy całość ok 10 minut, następnie skręcamy na mały ogień i wlewamy śmietankę mieszamy doprawiamy oraz dodajemy pietruszkę-całość jest bardzo płynna.
Makaron gotuję na pól-twardo al dente ok 9-10min w lekko osolonej wodzie ( wodę równocześnie nastawiam jak zaczynam robić sos)
Podgotowany makaron wrzucam do sosu porządnie mieszam i na małym ogniu gotuję całość aż makaron zmięknie a sos zgęstnieje i zredukuje się do pożądanej ilości dość często mieszając -na samym końcu dodaję parmezan lub żółty ser.( ja osobiście lubię kiedy jeszcze jest trochę sosu ( ok 10 min gotowania) ale można redukować aż do całkowitego wchłonięcia w makaron jak kto lubi)
Życzę smacznego- makaron jest smaczny w gęstym śmietanowym sosie.