Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odrywany chlebek ziołowy sprawdza się idealnie na różnego rodzaju imprezach typu: grille, przyjęcia czy urodziny. Przez to że jest on złożony w harmonijkę bardzo łatwo się odrywa oraz się nie kruszy. Więcej na blogu.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1874
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5693
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5671
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1874
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5693
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5671
Składniki
• Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do misy i wyrabiamy ręcznie lub robotem • Gotowe ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na około 1 godzinę • W tym czasie łączymy składniki na masło ziołowe i dobrze mieszamy • Kiedy ciasto już wyrośnie dzielmy je na 2 porcje, które następnie wałkujemy na cienkie placki
• Placki smarujemy masłem ziołowym i dzielmy na porcje o szerokości około 2/3 wysokości formy • Porcje ciasta składamy w harmonijkę i układamy wewnątrz formy • Przed pieczeniem pozwalamy ciastu wyrosnąć przez minimum 30 minut • Tak przygotowany chleb pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut • Gotowy chleb najlepiej podawać w towarzystwie sosu lub dipu do namaczania