Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwa w przygotowaniu przekąska. Słodkość gotowanych jajek przełamuje kwaskowy sos z nutą ostrej papryki. Takie jajka mogą być podane zarówno na gorąco jak i na zimno.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 660
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 660
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
W małym rondelku zagotować 150 ml wody, następnie zdjąć z ognia i wlać koncentrat pomidorowy wymieszany z mąką i resztą zimnej wody. Dokładnie wymieszać i zagotować. Doprawić solą, pieprzem, papryką. Ogórki drobniutko pokroić w kostkę, włożyć do sosu, jeszcze raz zagotować, wlać keczup. Ugotowane na twardo jaja obrać, przeciąć wzdłuż na połówki, ułożyć na półmisku żółtkiem do góry, zalać sosem, posypać zieleniną i od razu podawać z dodatkiem grzanek lub ciemnego pieczywa.