Do góry

Przekąski Przepis na:

Ogniste jajka

Ogniste jajka

Autor:

Przepisów i artykułów: 120 Ocena: 1049

Dodano:

Odsłon: 466

Bardzo łatwa w przygotowaniu przekąska. Słodkość gotowanych jajek przełamuje kwaskowy sos z nutą ostrej papryki. Takie jajka mogą być podane zarówno na gorąco jak i na zimno.
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W małym rondelku zagotować 150 ml wody, następnie zdjąć z ognia i wlać koncentrat pomidorowy wymieszany z mąką i resztą zimnej wody. Dokładnie wymieszać i zagotować. Doprawić solą, pieprzem, papryką. Ogórki drobniutko pokroić w kostkę, włożyć do sosu, jeszcze raz zagotować, wlać keczup. Ugotowane na twardo jaja obrać, przeciąć wzdłuż na połówki, ułożyć na półmisku żółtkiem do góry, zalać sosem, posypać zieleniną i od razu podawać z dodatkiem grzanek lub ciemnego pieczywa.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń