Przekąski Przepis na:
5-6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Jeśli ogórki sa większe niż 3-4 cm przekroić wzdłuż na ćwiartki lub ósemki. Całość zasypać solą i odstawić na 5 godz.
Odlać powstały sok. Podgrzać olej z papryką słodką i ostrą, polać ogóreczki, dodać pokrojony w plasterki czosnek. Ocet zagotować z cukrem dodac do ogórków i wszystko razem wymieszać. Odstawić na 12 godzin.
Krokodylki nakładać w słoiczki i zalać zalewą. Pasteryzować ok 10 min.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Ivette 07 sierpnia 2012Zgłoś do usunięcia
Czy tą wodę z\ ogórków też dodaje się do zalewy??0 Kto głosował? | Odpowiedz

Boschka 28 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Polecam - wlasnie dzis dostalam przepis na krokodylki od dziewczyn w pracy - bardzo podobny zreszta;-))Jadłam je z zapasów koleżanek wlasnie - są przepyszne!
5 Kto głosował? | Odpowiedz