Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 656
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 447
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1564
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 656
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 447
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1564
Składniki
Jeśli ogórki sa większe niż 3-4 cm przekroić wzdłuż na ćwiartki lub ósemki. Całość zasypać solą i odstawić na 5 godz.
Odlać powstały sok. Podgrzać olej z papryką słodką i ostrą, polać ogóreczki, dodać pokrojony w plasterki czosnek. Ocet zagotować z cukrem dodac do ogórków i wszystko razem wymieszać. Odstawić na 12 godzin.
Krokodylki nakładać w słoiczki i zalać zalewą. Pasteryzować ok 10 min.