Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1312
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24920
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 100
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1312
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24920
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 100
Składniki
Jeśli ogórki sa większe niż 3-4 cm przekroić wzdłuż na ćwiartki lub ósemki. Całość zasypać solą i odstawić na 5 godz.
Odlać powstały sok. Podgrzać olej z papryką słodką i ostrą, polać ogóreczki, dodać pokrojony w plasterki czosnek. Ocet zagotować z cukrem dodac do ogórków i wszystko razem wymieszać. Odstawić na 12 godzin.
Krokodylki nakładać w słoiczki i zalać zalewą. Pasteryzować ok 10 min.