Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95726
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1908
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5725
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5726
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95726
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1908
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5725
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5726
Składniki
ogórki umyć i z łupką pokroić w paski , cebulę obrać i przekroić na pół i kroić w talarki,, do cebuli dodać łyżkę soli wymieszać i odstawić na godzinę i potem wydusić, ogórki zasypać 3 łyżkami soli i wymieszać i także odstawić na godzinę , potem odcedzić wodę z ogórków . Do odsączonych ogórków dodać cebulę, cukier, ocet , 2 łyżki soli, pieprz ziołowy i to wymieszać i odstawić na godzinę. potem nakładać ciasno do słoiczków i uzupełniać zalewą z pieprzem , zakręcać i pasteryzować od zagotowania 10 min.