Do góry

Przekąski Przepis na:

Oliwki z pomarańczą i cytryną

Oliwki z pomarańczą i cytryną

Autor:

Przepisów i artykułów: 2279 Ocena: 50102

Dodano:

Odsłon: 2548

Hiszpańskie tapas.

Składniki

  • 2 łyżeczki nasion kopru włoskiego
  • 2 łyżeczki nasion kuminu rzymskiego
  • 250 g zielonych oliwek
  • 250 g czarnych oliwek
  • 2 łyżeczki startej skórki pomarańczowej
  • 2 łyżeczki startej skórki z cytryny
  • 3 drobno posiekane dymki
  • szczypta cynamonu
  • 4 łyżki octu winnego
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z pomarańczy
  • łyżka posiekanej mięty
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Oliwki z pomarańczą i cytryną

Przygotowanie

  1. Nasiona kopru i kumin prażymy na suchej patelni. Do miski wrzucamy otarte skórki z cytryny i pomarańczy. Dodajemy szczyptę cynamonu ,uprażone nasiona i oliwki. Przygotowujemy sos. Ocet ,oliwę i sok mieszamy z posiekaną dymką ,miętą i natką pietruszki. Dodajemy do oliwek ,mieszamy ,zakrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na 48 godzin.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń