Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo sycąca przekąska, doskonała na śniadanie lub kolacje.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1543
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231950
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5052
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1543
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231950
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5052
Składniki
Kiełbasę lub boczek pokroić w drobną kostkę, zrumienić na łyżce smalcu, wyłożyć na talerzyk.
Na pozostałym tłuszczu, podsmażyć cebulę, dodać pokrajaną kapustę i dusić by odparowały soki.
Jajka rozkłócić ze śmietaną widelcem, dodać sól, pieprz, przyprawy, oraz połowę usmażonej kiełbasy wymieszać. Wylać na uduszoną kapustę, poukładać przekrojone na pół kulki mozzarelli, przykryć i podpiekać na wolnym ogniu, co jakiś czas poruszać patelnią.
Gdy nasz omlet ładnie się zetnie z wierzchu, zsuwamy go delikatnie na talerz. Układamy przekrajane pomidorki koktajlowe, resztę kiełbasy, polewamy sosem tatarskim lub innym, ja zwykłym jogurtem naturalnym, wymieszanym z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pieprzem. Posypujemy natką lub szczypiorkiem składamy delikatnie I SMACZNEGO