Do góry

Przekąski Przepis na:

Omlet z kapustą pekińską.

Omlet z kapustą pekińską.

Autor:

Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 8494

Dodano:

Odsłon: 2601

Bardzo sycąca przekąska, doskonała na śniadanie lub kolacje.

Składniki

  • 3 jajka
  • 4 plastry kiełbasy krakowskiej podsuszanej, lub chudego boczku
  • 2 garści posiekanej kapusty pekińskiej
  • pół cebuli pokrajanej w piórka
  • 5 kulek mozzarelli mini
  • 1 łyżka smalcu
  • 3 łyżki śmietany 18 %
  • sól, pieprz, przyprawy
  • pomidorki koktajlowe
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kiełbasę lub boczek pokroić w drobną kostkę, zrumienić na łyżce smalcu, wyłożyć na talerzyk.

  2. Na pozostałym tłuszczu, podsmażyć cebulę, dodać pokrajaną kapustę i dusić by odparowały soki.

  3. Jajka rozkłócić ze śmietaną widelcem, dodać sól, pieprz, przyprawy, oraz połowę usmażonej kiełbasy wymieszać.
    Wylać na uduszoną kapustę, poukładać przekrojone na pół kulki mozzarelli, przykryć i podpiekać na wolnym ogniu, co jakiś czas poruszać patelnią.

  4. Gdy nasz omlet ładnie się zetnie z wierzchu, zsuwamy go delikatnie na talerz.
    Układamy przekrajane pomidorki koktajlowe, resztę kiełbasy, polewamy sosem tatarskim lub innym, ja zwykłym jogurtem naturalnym, wymieszanym z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pieprzem.
    Posypujemy natką lub szczypiorkiem składamy delikatnie I SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Marusia26 03 października 2013 Ojjj, koniecznie do wypróbowania. Ja tylko bez pomidorków, dla mnie nie jadalne.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń