Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalna przekąska!
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1040
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4816
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3348
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1040
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4816
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3348
Składniki
Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na maśle klarowanym aż zmięknie. Soczewicę blendujemy z usmażoną cebulką na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem. Jaja wybijamy do miseczki,dodajemy czosnek niedźwiedzi, rozkłócamy i smażymy cienkie omlety (ja smażyłam partiami na małej patelni). Na gotowe omlety nakładamy farsz z soczewicy i zwijamy jak naleśnika. Kroimy na około 2-centymetrowe roladki. Podajemy na ciepło lub na zimno.