Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalna przekąska!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 600
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 149
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 157
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 115
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 600
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 149
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 157
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 115
Składniki
Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na maśle klarowanym aż zmięknie. Soczewicę blendujemy z usmażoną cebulką na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem. Jaja wybijamy do miseczki,dodajemy czosnek niedźwiedzi, rozkłócamy i smażymy cienkie omlety (ja smażyłam partiami na małej patelni). Na gotowe omlety nakładamy farsz z soczewicy i zwijamy jak naleśnika. Kroimy na około 2-centymetrowe roladki. Podajemy na ciepło lub na zimno.