Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa pochodzi z kuchni japońskiej
Mięso pokroić w kostkę - 1 cm. Cebulkę pokroić w drobną kosteczkę. Imbir ,pietruszkę i czosnek posiekać. Pieczarki i marchew pokroić w kostkę.
Ugotować i odstawić do ostygnięcia ryż.
Rozpuścić 10 g masła i podsmażyć cebulę. Dodać mięso i marchewkę (dusić 5 minut). Dodać ryż,imbir,czosnek,pietruszkę i ketchup. Posolić i popieprzyć. Wszystko wymieszać i podsmażać jakie następne 5 minut. Zdjąć z ognia i trzymać by było ciepłe
Mieszamy jajka z mlekiem. Dodajemy odrobinę soli i pieprzu. Na patelni o średnicy 17 cm, na maśle, smażymy 4 omlety. Omlety smażymy z obu stron.
Mieszamy jajka z mlekiem. Dodajemy odrobinę soli i pieprzu. Na patelni o średnicy 17 cm, na maśle, smażymy 4 omlety. Omlety smażymy z obu stron.
Ps.1 W oryginalnym przepisie zamiast pieczarek występują grzybki Shiitake .
Ps.2 Japończycy omlet robią , dodając do jajek 1 łyżkę Shoyu (japonska odmiana sojowejo sosu) i 1 łyżkę Mirin.
Ps.3 Bardzo często w przepisach można spotkać, że zamiast marchewki dodaje się zielony groszek.
Ps.4 Omlet można także podać polany majonezem, ale wtedy do farszu dodajemy dodatkowe dwie łyżki ketchupu.
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 113
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 330
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 113
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 330
Składniki
Mięso pokroić w kostkę - 1 cm. Cebulkę pokroić w drobną kosteczkę. Imbir ,pietruszkę i czosnek posiekać. Pieczarki i marchew pokroić w kostkę.
Ugotować i odstawić do ostygnięcia ryż.
Rozpuścić 10 g masła i podsmażyć cebulę. Dodać mięso i marchewkę (dusić 5 minut). Dodać ryż,imbir,czosnek,pietruszkę i ketchup. Posolić i popieprzyć. Wszystko wymieszać i podsmażać jakie następne 5 minut. Zdjąć z ognia i trzymać by było ciepłe
Mieszamy jajka z mlekiem. Dodajemy odrobinę soli i pieprzu. Na patelni o średnicy 17 cm, na maśle, smażymy 4 omlety. Omlety smażymy z obu stron.
Mieszamy jajka z mlekiem. Dodajemy odrobinę soli i pieprzu. Na patelni o średnicy 17 cm, na maśle, smażymy 4 omlety. Omlety smażymy z obu stron.
Ps.1 W oryginalnym przepisie zamiast pieczarek występują grzybki Shiitake . Ps.2 Japończycy omlet robią , dodając do jajek 1 łyżkę Shoyu (japonska odmiana sojowejo sosu) i 1 łyżkę Mirin. Ps.3 Bardzo często w przepisach można spotkać, że zamiast marchewki dodaje się zielony groszek. Ps.4 Omlet można także podać polany majonezem, ale wtedy do farszu dodajemy dodatkowe dwie łyżki ketchupu.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Wątróbka zapiekana w jabłkach
Przekąski
Ziemniaczki zapiekane z twarożkiem
Przekąski
Rolada gołąbkowa z mięsem, kaszą i dodatkami
Przekąski
Zdrowe kąski warzywne
Wątróbka zapiekana w jabłkach
Wątróbka drobiowa zapiekana w jabłku smakuje wybornie.
Odsłon: 72
Ziemniaczki zapiekane z twarożkiem
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 113