Do góry

Przekąski Przepis na:

Opieńki w panierce.

Opieńki w panierce.

Autor:

Przepisów i artykułów: 783 Ocena: 14927

Dodano:

Odsłon: 4830

Panierujemy boczniaki,kanie,gąski i można również opieńki.Długie lata tak robię i sa przesmaczne.Polecam wypróbować.

Składniki

  • Kapelusze opieniek ile mamy
  • jajka 2 szt.
  • Mąka i bułka tarta
  • Sól
  • masło klarowane + zwykłe
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapelusze opieniek opłukać i wysuszyć na ręczniku papierowym.
    Obtoczyć w mące ,jajku i tartej bułce.
    Masła pomieszać,rozgrzac i na gorące kłaść kapelusze.
    Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń