Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 2228
Dodano: 05.03.2010
Odsłon: 3904
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Mieso,cebulke, kapuste, sol, sos hoisin wymieszac razem. Kulke wielkosci malego orzecha wloskiego nalozyc na srodek kwadratu z ciasta. Brzegi kwadratu posmarowac dookola roztrzepanym jajkiem. Zlepic za soba przeciwlegle rogi kwadratu tworzac cos w rodzaju "poduszeczki", nastepnie chwycic "czubek" (czyli zlaczone razem rogi ciasta) i skrecic je mocno.
Smazyc w woku na dobrze rozgrzanym oleju na zloty kolor. Odsaczyc na reczniku papierowym. podawac z sosem chili
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Black_dimme 04 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Gdzie można kupić ciasto wonton?0 Kto głosował? | Odpowiedz

monia_i_ania 05 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Kolejny fantastyczny przepis, bo o zdjęciu, nawet nie wspominam. Do ulubionych0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 05 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Jak zwykle piękne zdjęcie i smakowity przepis. Do ulubionych.0 Kto głosował? | Odpowiedz