Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na owsiane ciasteczka z orzechami, pestkami dyni i sosem żurawinowym.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27177
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27177
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
1. Wszystkie suche składniki wymieszać w misce ( łyżki podane w składnikach nie są mocno czubate). Dodać aromat waniliowy. 2. Jajka roztrzepać w kubku wraz z olejem i wlać do miski. 3. Całość dokładnie wymieszać. 4. Masę nakładać na wyłożoną papierem do pieczenia blachę przy pomocy łyżki i łyżeczki ( jedna łyżka na jedno ciastko) i formować w miarę zwarte lekko spłaszczone ciastka. 5. Na każde ciastko nałożyć delikatnie na środek po ok. 1/3 łyżeczki sosu żurawinowego. 6. Piec przez ok.35min. w temp. 180 st. (grzałka góra/dół). 7. Po upieczeniu wystudzić na kratce.