Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tomasz Strzelczyk ma zawsze znakomite pomysły na dania, przekąski i desery. Tym razem postanowiliśmy wypróbować jego przepis na gofry z dodatkiem siekanych orzechów. Musimy przyznać, że wyszły fantastycznie, idealne chrupiące i słodkie. Dzięki ubiciu białek i gazowanej wodzie wypiek wychodzi niezwykle puszysty.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 115
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2702
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3599
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 532
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 5576
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 115
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2702
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3599
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 532
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 5576
Składniki
Masło roztop w garnuszku i odstaw do przestudzenia.
Orzechy drobno posiekaj.
Oddziel białka od żółtek.
Do miski przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym.
Do suchych składników wlej mleko, wodę gazową i żółtka. Całość dokładnie wymieszaj. Możesz to zrobić za pomocą sylikonowej szpatułki lub mikserem. Wsyp orzechy, dodaj masło i ponownie wymieszaj ciasto.
Białka ubij na sztywną pianę, po czym delikatnie wymieszaj z ciastem.
Na rozgrzaną gofrownicę wykładaj porcje ciasta. Piecz do momentu uzyskania złotego koloru.