Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tomasz Strzelczyk ma zawsze znakomite pomysły na dania, przekąski i desery. Tym razem postanowiliśmy wypróbować jego przepis na gofry z dodatkiem siekanych orzechów. Musimy przyznać, że wyszły fantastycznie, idealne chrupiące i słodkie. Dzięki ubiciu białek i gazowanej wodzie wypiek wychodzi niezwykle puszysty.
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 471
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 471
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Masło roztop w garnuszku i odstaw do przestudzenia.
Orzechy drobno posiekaj.
Oddziel białka od żółtek.
Do miski przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym.
Do suchych składników wlej mleko, wodę gazową i żółtka. Całość dokładnie wymieszaj. Możesz to zrobić za pomocą sylikonowej szpatułki lub mikserem. Wsyp orzechy, dodaj masło i ponownie wymieszaj ciasto.
Białka ubij na sztywną pianę, po czym delikatnie wymieszaj z ciastem.
Na rozgrzaną gofrownicę wykładaj porcje ciasta. Piecz do momentu uzyskania złotego koloru.