Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tomasz Strzelczyk ma zawsze znakomite pomysły na dania, przekąski i desery. Tym razem postanowiliśmy wypróbować jego przepis na gofry z dodatkiem siekanych orzechów. Musimy przyznać, że wyszły fantastycznie, idealne chrupiące i słodkie. Dzięki ubiciu białek i gazowanej wodzie wypiek wychodzi niezwykle puszysty.
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 2941
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2709
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3308
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 2941
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2709
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3308
Składniki
Masło roztop w garnuszku i odstaw do przestudzenia.
Orzechy drobno posiekaj.
Oddziel białka od żółtek.
Do miski przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym.
Do suchych składników wlej mleko, wodę gazową i żółtka. Całość dokładnie wymieszaj. Możesz to zrobić za pomocą sylikonowej szpatułki lub mikserem. Wsyp orzechy, dodaj masło i ponownie wymieszaj ciasto.
Białka ubij na sztywną pianę, po czym delikatnie wymieszaj z ciastem.
Na rozgrzaną gofrownicę wykładaj porcje ciasta. Piecz do momentu uzyskania złotego koloru.