Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tomasz Strzelczyk ma zawsze znakomite pomysły na dania, przekąski i desery. Tym razem postanowiliśmy wypróbować jego przepis na gofry z dodatkiem siekanych orzechów. Musimy przyznać, że wyszły fantastycznie, idealne chrupiące i słodkie. Dzięki ubiciu białek i gazowanej wodzie wypiek wychodzi niezwykle puszysty.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 205
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 918
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4016
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20085
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 205
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 918
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4016
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20085
Składniki
Masło roztop w garnuszku i odstaw do przestudzenia.
Orzechy drobno posiekaj.
Oddziel białka od żółtek.
Do miski przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym.
Do suchych składników wlej mleko, wodę gazową i żółtka. Całość dokładnie wymieszaj. Możesz to zrobić za pomocą sylikonowej szpatułki lub mikserem. Wsyp orzechy, dodaj masło i ponownie wymieszaj ciasto.
Białka ubij na sztywną pianę, po czym delikatnie wymieszaj z ciastem.
Na rozgrzaną gofrownicę wykładaj porcje ciasta. Piecz do momentu uzyskania złotego koloru.