Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poprostu genialny. Jeden z lepszych serników jakie do tej pory jadłam:)
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67671
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1894
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67671
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1894
Składniki
Ciasteczka pokruszyć i wymieszać z roztopionym masłem. Wylepić dno tortownicy i zapiec przez 6 minut w temperaturze 175 stopni.
Składniki na masę orzechową wymieszać a następnie podgrzać i gotować na wolnym ogniu przez około 8-10 minut aż do zgęstnienia masy. Masę podczas gotowania należy cały czas mieszać. Masę orzechową wylać na podpieczony spód i odstawić.
Masa serowa: ser ubić i stopniowo dodawać do niego cukier, cukier z wanilią, mąkę oraz jajka. (jajka wbijamy po jednym). Zmiksować i na koniec wlać śmietanę. Masę serową wylewamy na masę orzechową. Wkładamy do piekarnika piec godzinę w 175 stopniach. Przed podaniem odstawić do lodówki minimum na 4 godziny. Ciasto na tortownicę 23 cm.
Przepis z http://mojewypieki.blox.pl/html z małymi modyfikacjami.