Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poprostu genialny. Jeden z lepszych serników jakie do tej pory jadłam:)
Ciasteczka pokruszyć i wymieszać z roztopionym masłem. Wylepić dno tortownicy i zapiec przez 6 minut w temperaturze 175 stopni.
Składniki na masę orzechową wymieszać a następnie podgrzać i gotować na wolnym ogniu przez około 8-10 minut aż do zgęstnienia masy. Masę podczas gotowania należy cały czas mieszać. Masę orzechową wylać na podpieczony spód i odstawić.
Masa serowa: ser ubić i stopniowo dodawać do niego cukier, cukier z wanilią, mąkę oraz jajka. (jajka wbijamy po jednym). Zmiksować i na koniec wlać śmietanę. Masę serową wylewamy na masę orzechową. Wkładamy do piekarnika piec godzinę w 175 stopniach. Przed podaniem odstawić do lodówki minimum na 4 godziny. Ciasto na tortownicę 23 cm.
Przepis z http://mojewypieki.blox.pl/html z małymi modyfikacjami.
pysznie rozpływający się w ustach sernik z nutką kokosu i orzechów
Odsłon: 26448
Przepis na ten serniczek zobaczyłam w programie Nigellissima. Od razu wiedzia...
Odsłon: 43004
Mini torcik sernikowy, ale jakże wyjątkowy. Spód orzechowo słonecznikowy, na...
Odsłon: 15848
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 74
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 84
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 528
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 120
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 74
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 84
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 528
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 120
Składniki
Ciasteczka pokruszyć i wymieszać z roztopionym masłem. Wylepić dno tortownicy i zapiec przez 6 minut w temperaturze 175 stopni.
Składniki na masę orzechową wymieszać a następnie podgrzać i gotować na wolnym ogniu przez około 8-10 minut aż do zgęstnienia masy. Masę podczas gotowania należy cały czas mieszać. Masę orzechową wylać na podpieczony spód i odstawić.
Masa serowa: ser ubić i stopniowo dodawać do niego cukier, cukier z wanilią, mąkę oraz jajka. (jajka wbijamy po jednym). Zmiksować i na koniec wlać śmietanę. Masę serową wylewamy na masę orzechową. Wkładamy do piekarnika piec godzinę w 175 stopniach. Przed podaniem odstawić do lodówki minimum na 4 godziny. Ciasto na tortownicę 23 cm.
Przepis z http://mojewypieki.blox.pl/html z małymi modyfikacjami.
Przepisy Przekąski
Przekąski
smażone krewetki
Przekąski
Sałatka z gruszek i papryki
Przekąski
Sałatka z ananasa i pomidorów
Przekąski
Smażona cukinia do obiadu
smażone krewetki
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 51
Sałatka z gruszek i papryki
Delikatna i smaczna sałatkę na przekąskę dla niespodziewanych gości.
Odsłon: 41