Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poprostu genialny. Jeden z lepszych serników jakie do tej pory jadłam:)
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 183
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 63
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 95
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 183
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 63
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 95
Składniki
Ciasteczka pokruszyć i wymieszać z roztopionym masłem. Wylepić dno tortownicy i zapiec przez 6 minut w temperaturze 175 stopni.
Składniki na masę orzechową wymieszać a następnie podgrzać i gotować na wolnym ogniu przez około 8-10 minut aż do zgęstnienia masy. Masę podczas gotowania należy cały czas mieszać. Masę orzechową wylać na podpieczony spód i odstawić.
Masa serowa: ser ubić i stopniowo dodawać do niego cukier, cukier z wanilią, mąkę oraz jajka. (jajka wbijamy po jednym). Zmiksować i na koniec wlać śmietanę. Masę serową wylewamy na masę orzechową. Wkładamy do piekarnika piec godzinę w 175 stopniach. Przed podaniem odstawić do lodówki minimum na 4 godziny. Ciasto na tortownicę 23 cm.
Przepis z http://mojewypieki.blox.pl/html z małymi modyfikacjami.