Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serowy przysmak z Podhala-HEJ.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 339
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1757
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 345
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 339
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1757
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 345
Składniki
Oscypka ścieramy na tarce z dużymi oczami. Na rozgrzanej teflonowej patelni rozsypujemy starty ser aby powstały nam małe placuszki. Po ok. 60 sekundach przekładamy na talerz aby wystygły. (Nie ma potrzeby smażyć z obu stron).
Boczek rumienimy z każdej strony kilka minut (jak lubicie). Pomidora kroimy w plastry.
Wykończenie lub inaczej przekładanie jest dowolne: ser-pomidor-ser-szynka-ser-boczek-ser-szynka-oliwki...itd.
Im więcej pomysłów tym danie staje się bardziej smakowite. Dodatki mogą być różne np: żurawina, ketchup, musztarda a nawet majonez. SMACZNEGO.