Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serowy przysmak z Podhala-HEJ.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13181
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2534
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3684
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4637
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13181
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2534
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3684
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4637
Składniki
Oscypka ścieramy na tarce z dużymi oczami. Na rozgrzanej teflonowej patelni rozsypujemy starty ser aby powstały nam małe placuszki. Po ok. 60 sekundach przekładamy na talerz aby wystygły. (Nie ma potrzeby smażyć z obu stron).
Boczek rumienimy z każdej strony kilka minut (jak lubicie). Pomidora kroimy w plastry.
Wykończenie lub inaczej przekładanie jest dowolne: ser-pomidor-ser-szynka-ser-boczek-ser-szynka-oliwki...itd.
Im więcej pomysłów tym danie staje się bardziej smakowite. Dodatki mogą być różne np: żurawina, ketchup, musztarda a nawet majonez. SMACZNEGO.