Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serowy przysmak z Podhala-HEJ.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1914
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1606
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2541
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1914
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1606
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2541
Składniki
Oscypka ścieramy na tarce z dużymi oczami. Na rozgrzanej teflonowej patelni rozsypujemy starty ser aby powstały nam małe placuszki. Po ok. 60 sekundach przekładamy na talerz aby wystygły. (Nie ma potrzeby smażyć z obu stron).
Boczek rumienimy z każdej strony kilka minut (jak lubicie). Pomidora kroimy w plastry.
Wykończenie lub inaczej przekładanie jest dowolne: ser-pomidor-ser-szynka-ser-boczek-ser-szynka-oliwki...itd.
Im więcej pomysłów tym danie staje się bardziej smakowite. Dodatki mogą być różne np: żurawina, ketchup, musztarda a nawet majonez. SMACZNEGO.