Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porcja zawiera 167 kcal
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 575
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1842
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 386
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 575
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1842
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 386
Składniki
Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skóry, usuń pestki i pokrój miąższ w kostkę. Paprykę pokrój także w kostkę, posiekaj cebulę i drobno pokrój chilli. Pamiętaj, żeby usunąć pestki, są najostrzejszą częścią papryczki. Połącz warzywa, przypraw solą i pieprzem oraz sokiem z limonki zamieszanym z oliwą. Żółty ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Rozgrzej patelnię i podgrzej tortille (nie nalewaj tłuszczu na patelnię) z jednej strony przez około pół minuty. Odwróć placek na drugą stronę, posyp serem i złóż tortillę na połowy. Podgrzej z każdej strony po pół minuty. Zdejmij z patelni, powtórz czynność z kolejnymi plackami. Każdą tortillę pokrój na cztery części. Salsę podaj w miseczce, obok ułóż tortille, goście wykorzystują je do nakładania sosu.