Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porcja zawiera 167 kcal
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 851
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5834
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9662
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 851
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5834
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9662
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Składniki
Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skóry, usuń pestki i pokrój miąższ w kostkę. Paprykę pokrój także w kostkę, posiekaj cebulę i drobno pokrój chilli. Pamiętaj, żeby usunąć pestki, są najostrzejszą częścią papryczki. Połącz warzywa, przypraw solą i pieprzem oraz sokiem z limonki zamieszanym z oliwą. Żółty ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Rozgrzej patelnię i podgrzej tortille (nie nalewaj tłuszczu na patelnię) z jednej strony przez około pół minuty. Odwróć placek na drugą stronę, posyp serem i złóż tortillę na połowy. Podgrzej z każdej strony po pół minuty. Zdejmij z patelni, powtórz czynność z kolejnymi plackami. Każdą tortillę pokrój na cztery części. Salsę podaj w miseczce, obok ułóż tortille, goście wykorzystują je do nakładania sosu.