Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo łatwa i szybka do przygotowania przekąska, idealna na party.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15493
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4649
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 329
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2790
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 5046
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15493
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4649
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 329
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2790
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 5046
Składniki
Ciasto francuskie kroimy na 10 cienkich plastrów. Każdy plaster smarujemy ketchupem i posypujemy startym serem oraz delikatnie pieprzem cayenne. Parówki obieramy ze skórek. Na każdym plastrze ciasta kładziemy parówkę, spiralnie ją obwijamy. Zawijamy mocno i dociskamy, tak, aby ciasto się nie rozwinęło. Tak przygotowane parówki kładziemy na blachę i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200°C na termoobiegu około 15 minut. Najlepiej smakują na ciepło.