Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo łatwa i szybka do przygotowania przekąska, idealna na party.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 18
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2595
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 747
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1540
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14035
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 18
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2595
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 747
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1540
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14035
Składniki
Ciasto francuskie kroimy na 10 cienkich plastrów. Każdy plaster smarujemy ketchupem i posypujemy startym serem oraz delikatnie pieprzem cayenne. Parówki obieramy ze skórek. Na każdym plastrze ciasta kładziemy parówkę, spiralnie ją obwijamy. Zawijamy mocno i dociskamy, tak, aby ciasto się nie rozwinęło. Tak przygotowane parówki kładziemy na blachę i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200°C na termoobiegu około 15 minut. Najlepiej smakują na ciepło.