Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo łatwa i szybka do przygotowania przekąska, idealna na party.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19394
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1759
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232230
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19394
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1759
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232230
Składniki
Ciasto francuskie kroimy na 10 cienkich plastrów. Każdy plaster smarujemy ketchupem i posypujemy startym serem oraz delikatnie pieprzem cayenne. Parówki obieramy ze skórek. Na każdym plastrze ciasta kładziemy parówkę, spiralnie ją obwijamy. Zawijamy mocno i dociskamy, tak, aby ciasto się nie rozwinęło. Tak przygotowane parówki kładziemy na blachę i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200°C na termoobiegu około 15 minut. Najlepiej smakują na ciepło.