Do góry

Przekąski Przepis na:

Ostrygi w aromatycznym sosie

Ostrygi w aromatycznym sosie

Autor:

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 655

Dodano:

Odsłon: 639

Ostrygi w aromatycznym sosie to danie dla odważnych ale coraz częściej zajmujące miejsce na naszych stołach.

Składniki

  • 4 ostrygi
  • dymka - zielona część
  • ocet winny biały - 1 łyżka
  • oliwa z oliwek - 1 łyżka
  • pieprz biały - 15 ziaren
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ostrygi w aromatycznym sosie

Przygotowanie

  1. Ostrygi myjemy z wierzchu i ostrożnie otwieramy nożem zaokrąglonym. W moździerzu rozcieramy pieprz dodajemy ocet winny i oliwę oraz pokrojoną drobniutko zieloną część dymki. Wszystko mieszamy i polewamy na żywe ostrygi. Tak przygotowane spożywamy.
    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń