Do góry

Przekąski Przepis na:

Owoc kaki z mozzarellą

Owoc kaki z mozzarellą

Autor:

Przepisów i artykułów: 318 Ocena: 3493

Dodano:

Odsłon: 1058

Podanie owocu kaki z mozzarellą to kuchnia fusion, to wynik moich własnych poszukiwań. Ale jedliśmy to już kilka razy i zawsze nam smakowało. Ba, za każdym razem bardziej. Jeszcze bardziej i znacznie bardziej! Teraz z upodobaniem poluję na promocje owoców kaki, które o tej porze roku są dość łatwo dostępne.

Składniki

  • 2 raczej duże owoce kaki, dojrzałe, ale nie za miękkie (takie, żeby dało się je obrać ze skórki i pokroić w plasterki)
  • 2 kulki sera mozzarella w zalewie
  • dowolna ulubiona sól ziołowa
  • dobra oliwa lub olej do skropienia przystawki
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotowanie dzisiejszej przekąski jest równie proste, jak zrobienie sałatki caprese. Owoce persymony należy cienko obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Mozzarellę osączyć z zalewy i również pokroić w plasterki.

  2. Na dwóch talerzach układać naprzemiennie plastry kaki i sera. Całość skropić oliwą, posypać ziołową solą i ewentualnie pokropić też odrobiną czegoś kwaśnego – octem balsamicznym lub sokiem z cytryny. Ja nie kropię.

  3. Podawać jako przystawkę, można zjadać ze świeżym pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 28 grudnia 2017 Interesujace polaczenie smakowe. Mysle, ze ocet balsamiczny tez by pasowal...

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń