Do góry

Przekąski Przepis na:

Owsiane batoniki z kajmakiem i bakaliami

Owsiane batoniki z kajmakiem i bakaliami

Autor:

Przepisów i artykułów: 253 Ocena: 1123

Dodano:

Odsłon: 225

Batoniki przygotowane na bazie płatków owsianych, bakalii i masy kajmakowej to pyszna i sycąca przekąska.

Składniki

  • płatki owsiane 2 szklanki
  • płatki jaglane 0,5 szklanki
  • masło 10 dag
  • masa kajmakowa 20 dag
  • kakao 2 łyżki
  • sok z limonki 2 łyżki
  • mleko 0,5 szklanki
  • cukier waniliowy 1 łyżka
  • marcepan 5 dag
  • suszone śliwki kalifornijskie 5 dag
  • orzechy włoskie 5 dag
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Owsiane batoniki z kajmakiem i bakaliami

Przygotowanie


  1. Masło, cukier waniliowy, kakao i mleko mieszając gotować przez 3-4 minuty.

  2. Do gorącego kremu czekoladowego dodać masę kajmakową i sok z limonki, wymieszać.


  3. Następnie wsypać starty na grubej tarce marcepan, płatki owsiane (odłożyć 1 łyżkę) płatki jaglane, posiekane orzechy i śliwki.


  4. Wszystko razem dokładnie wymieszać.

    Foremkę keksową o wymiarach 32x8 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć przygotowaną masę, wyrównać.

  5. Po wierzchu posypać płatkami, włożyć do lodówki, schłodzić. Następnie pokroić na batoniki lub kostkę o dowolnej wielkości.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń