Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Batoniki przygotowane na bazie płatków owsianych, bakalii i masy kajmakowej to pyszna i sycąca przekąska.
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 5757
Fajnie jest czasami troszkę zaskoczyć rodzinę.
Odsłon: 148
JEŻELI CHCEMY DOBRZE UMRZEĆ, TO MUSIMY DOBRZE ŻYĆ - MOTTO VINCENZA PRIESSNITZ...
Odsłon: 131
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 246
Niebo na podniebieniu! Chrupiące z zewnątrz i pełne aromatu w środku. Sposób...
Odsłon: 403
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 5757
Fajnie jest czasami troszkę zaskoczyć rodzinę.
Odsłon: 148
JEŻELI CHCEMY DOBRZE UMRZEĆ, TO MUSIMY DOBRZE ŻYĆ - MOTTO VINCENZA PRIESSNITZ...
Odsłon: 131
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 246
Niebo na podniebieniu! Chrupiące z zewnątrz i pełne aromatu w środku. Sposób...
Odsłon: 403
Składniki
Masło, cukier waniliowy, kakao i mleko mieszając gotować przez 3-4 minuty.
Do gorącego kremu czekoladowego dodać masę kajmakową i sok z limonki, wymieszać.
Następnie wsypać starty na grubej tarce marcepan, płatki owsiane (odłożyć 1 łyżkę) płatki jaglane, posiekane orzechy i śliwki.
Wszystko razem dokładnie wymieszać. Foremkę keksową o wymiarach 32x8 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć przygotowaną masę, wyrównać.
Po wierzchu posypać płatkami, włożyć do lodówki, schłodzić. Następnie pokroić na batoniki lub kostkę o dowolnej wielkości.