Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Batoniki przygotowane na bazie płatków owsianych, bakalii i masy kajmakowej to pyszna i sycąca przekąska.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 670
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2701
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 670
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2701
Składniki
Masło, cukier waniliowy, kakao i mleko mieszając gotować przez 3-4 minuty.
Do gorącego kremu czekoladowego dodać masę kajmakową i sok z limonki, wymieszać.
Następnie wsypać starty na grubej tarce marcepan, płatki owsiane (odłożyć 1 łyżkę) płatki jaglane, posiekane orzechy i śliwki.
Wszystko razem dokładnie wymieszać. Foremkę keksową o wymiarach 32x8 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć przygotowaną masę, wyrównać.
Po wierzchu posypać płatkami, włożyć do lodówki, schłodzić. Następnie pokroić na batoniki lub kostkę o dowolnej wielkości.