Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Batoniki przygotowane na bazie płatków owsianych, bakalii i masy kajmakowej to pyszna i sycąca przekąska.
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 20
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 135
Świąteczne smaki.
Odsłon: 108
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 20
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 135
Świąteczne smaki.
Odsłon: 108
Składniki
Masło, cukier waniliowy, kakao i mleko mieszając gotować przez 3-4 minuty.
Do gorącego kremu czekoladowego dodać masę kajmakową i sok z limonki, wymieszać.
Następnie wsypać starty na grubej tarce marcepan, płatki owsiane (odłożyć 1 łyżkę) płatki jaglane, posiekane orzechy i śliwki.
Wszystko razem dokładnie wymieszać. Foremkę keksową o wymiarach 32x8 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć przygotowaną masę, wyrównać.
Po wierzchu posypać płatkami, włożyć do lodówki, schłodzić. Następnie pokroić na batoniki lub kostkę o dowolnej wielkości.