Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 7799
Dodano: 23.11.2009
Odsłon: 33759
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Mięso pokroić w drobną kostkę, posolić i podsmażyć na oleju na złoto, dodać cebulkę ( w kostkę) i jeszcze chwilkę smażyć , aż cebula zbrązowieje.
Wlać sok pomidorowy, dodać poszatkowane pomidory kiszone, doprawić - dusić na małym ogniu ok. 15 min, Następnie dodać fasolę , zagotować i wyłączyć.
Na dno naczynia żaroodpornego wysypać płatki owsiane, delikatnie zalać mieszaniną mięsną, posypać serem zółtym i piec w piekarniku 190 st. ok.15 min.
Kiedy płatki nasiąkną pomidorowym sosikiem a ser ulegnie zezłoceniu, całość znacznie zgęstnieje i danie gotowe. SMACZNEGO
Na skróty
Komentarze do przepisu (12)

mufinka 23 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Bardzo ciekawy przepis, no i te kiszone pomidory - zamierzam przetestować... :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

karolciaa 12 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
wygląda baaaardo apetycznie... Niebawem spróbuję :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

aanulka 18 marca 2010Zgłoś do usunięcia
mniam, rozpływa sie na sam widok1 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 24 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
piotr- kiszenie pomidorów jest proste , identycznie jak ogórki wykładamy dno słoików koprem,dajemy czosnek i laskę chrzanu,nakłuwamy pomidory i zalewamy gorącą solanką ( płaska łyżka soli na litr wody) i ...gotowe :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

smakoszka1950 24 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
TYY!! ZIELONY GROSZEK !!! Zanim zaczniesz krytykowac, to sie podszkol trochę. A z czego jak nie z wieprzowiny jest najlepszy gulasz? Mozna go robić prawie z każdego mięsa odpowiednio przyprawiając, Ja często robie z róznego gatunku mięsiwa i jest super.1 Kto głosował? | Odpowiedz

piotr06101959 24 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Witam. Wiele razy słyszalm o kiszonych pomidorach, ale nikt z moich bliskich nie potrafił mi podać sposobu ich kiszenia. Jeżeli jest to możliwe, to proszę o przesłanie tego przepisu.Pozdrawim Piotr1 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 25 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
ja sama kisiłam pomidory, ale nie widziałam takich w sklepie- z powodzeniem je zastąpisz puszkowymi, powodzenia i smacznego1 Kto głosował? | Odpowiedz

gos456 25 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
czytałam przepis gdy nie było zdjęcia i wyobrażałam sobie to danie zupełnie inaczej ,ale teraz tak mnie zaciekawiło że chyba w weekend wypróbuję, a pomidory kiszone można dostać w sklepie??0 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 25 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
pewnie że ciekawe, a jakie dobre1 Kto głosował? | Odpowiedz

Zielonygroszek 25 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
To ciekawe, zupa gulaszowa z wieprzowiny?0 Kto głosował? | Odpowiedz