Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Początkowo była to podrasowana zupa gulaszowa, jednak danie w trakcie ewolucji zatraciło nieco swój pierwotny charakter i stało się - zapiekanką.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
Mięso pokroić w drobną kostkę, posolić i podsmażyć na oleju na złoto, dodać cebulkę ( w kostkę) i jeszcze chwilkę smażyć , aż cebula zbrązowieje.
Wlać sok pomidorowy, dodać poszatkowane pomidory kiszone, doprawić - dusić na małym ogniu ok. 15 min, Następnie dodać fasolę , zagotować i wyłączyć.
Na dno naczynia żaroodpornego wysypać płatki owsiane, delikatnie zalać mieszaniną mięsną, posypać serem zółtym i piec w piekarniku 190 st. ok.15 min.
Kiedy płatki nasiąkną pomidorowym sosikiem a ser ulegnie zezłoceniu, całość znacznie zgęstnieje i danie gotowe. SMACZNEGO