Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Początkowo była to podrasowana zupa gulaszowa, jednak danie w trakcie ewolucji zatraciło nieco swój pierwotny charakter i stało się - zapiekanką.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 30383
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2254
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 30383
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2254
Składniki
Mięso pokroić w drobną kostkę, posolić i podsmażyć na oleju na złoto, dodać cebulkę ( w kostkę) i jeszcze chwilkę smażyć , aż cebula zbrązowieje.
Wlać sok pomidorowy, dodać poszatkowane pomidory kiszone, doprawić - dusić na małym ogniu ok. 15 min, Następnie dodać fasolę , zagotować i wyłączyć.
Na dno naczynia żaroodpornego wysypać płatki owsiane, delikatnie zalać mieszaniną mięsną, posypać serem zółtym i piec w piekarniku 190 st. ok.15 min.
Kiedy płatki nasiąkną pomidorowym sosikiem a ser ulegnie zezłoceniu, całość znacznie zgęstnieje i danie gotowe. SMACZNEGO