Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite pączki kartoflane polane śmietaną, to po prostu niebo w gębie. Zapraszam na film na moj kanal na Youtube.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 935
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 88
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2147
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4166
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 935
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 88
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2147
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4166
Składniki
Kartofle ,ugotować w mundurkach, obrać i przepuścić przez praskę do kartofli.
Cebulę sparzyć, zetrzeć na dużych oczkach tarki i udusić na maśle.
Do kartofli dodać ,żółtka, mąkę, sól, pieprz śmietanę i cebulę.
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę ,dodać do kartofli i lekko wymieszać.
Formować łyżką okrągłe pączki i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Podawać gorące polane kwaśną śmietaną lub jogurtem naturalnym. Zapraszam na film na moj kanał na Youtube. Smacznego!