Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite pączki kartoflane polane śmietaną, to po prostu niebo w gębie. Zapraszam na film na moj kanal na Youtube.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 460
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2781
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1666
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14500
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 460
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2781
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1666
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14500
Składniki
Kartofle ,ugotować w mundurkach, obrać i przepuścić przez praskę do kartofli.
Cebulę sparzyć, zetrzeć na dużych oczkach tarki i udusić na maśle.
Do kartofli dodać ,żółtka, mąkę, sól, pieprz śmietanę i cebulę.
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę ,dodać do kartofli i lekko wymieszać.
Formować łyżką okrągłe pączki i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Podawać gorące polane kwaśną śmietaną lub jogurtem naturalnym. Zapraszam na film na moj kanał na Youtube. Smacznego!