Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojej Babci, pączki smakują wybornie.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 26
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 51
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 668
Szybka i smaczna
Odsłon: 11214
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 250
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 26
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 51
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 668
Szybka i smaczna
Odsłon: 11214
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 250
Składniki
Wykonanie: Wymieszać cukier i drożdże z kilkoma łyżkami mleka i zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Kiedy ciasto podwoi objętość, wsypać resztę mąki, jaja, stopione masło, resztę mleka i sól do smaku. Całość wyrabiać dokładnie i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Cebulę drobno posiekać z kurkami i przysmażyć z odrobiną soli na maśle. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką i wykrawać szklanką krążki. Następnie nakładać farsz, zawijać i formować kulki- odstawić do wyrośnięcia, po czym smażyć pączki w głębokim oleju.