Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojej Babci, pączki smakują wybornie.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7902
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1173
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13668
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7902
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1173
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13668
Składniki
Wykonanie: Wymieszać cukier i drożdże z kilkoma łyżkami mleka i zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Kiedy ciasto podwoi objętość, wsypać resztę mąki, jaja, stopione masło, resztę mleka i sól do smaku. Całość wyrabiać dokładnie i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Cebulę drobno posiekać z kurkami i przysmażyć z odrobiną soli na maśle. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką i wykrawać szklanką krążki. Następnie nakładać farsz, zawijać i formować kulki- odstawić do wyrośnięcia, po czym smażyć pączki w głębokim oleju.