Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na małe pączki serowe
Twaróg przepuścić przez praskę, dodać śmietanę, mąkę, proszek do pieczenia oraz sodę . Następnie dodać cukier, ocet i jajka. Wszystkie składniki dokładnie.
Ciasto dokładnie wyrobić aż wszystkie składniki dokładnie się połączą. Ciasto rozwałkować na grubość pół centymetra i wycinać krążki literatką.
Pączki smażyć w oleju rozgrzanym do 175 stopni (po wrzuceniu kawałka ciasta powinno szybko wypłynąć na powierzchnię), z obu stron na złoty kolor.
Po wyciągnięciu pączki osączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Wystudzone pączki posypać cukrem pudrem.
Czasami nachodzi mnie chęć powrotu do dziecinnych smaków i natychmiast pojawi...
Odsłon: 190
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 650
Pyszna sałatka obiadowa, która świetnie komponuje się z ziemniakami i wszelak...
Odsłon: 32
Coraz trudniej o żywność bez zbędnych lub szkodliwych dodatków. Zwłaszcza węd...
Odsłon: 31
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...
Odsłon: 967
Czasami nachodzi mnie chęć powrotu do dziecinnych smaków i natychmiast pojawi...
Odsłon: 190
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 650
Pyszna sałatka obiadowa, która świetnie komponuje się z ziemniakami i wszelak...
Odsłon: 32
Coraz trudniej o żywność bez zbędnych lub szkodliwych dodatków. Zwłaszcza węd...
Odsłon: 31
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...
Odsłon: 967
Składniki
Twaróg przepuścić przez praskę, dodać śmietanę, mąkę, proszek do pieczenia oraz sodę . Następnie dodać cukier, ocet i jajka. Wszystkie składniki dokładnie. Ciasto dokładnie wyrobić aż wszystkie składniki dokładnie się połączą. Ciasto rozwałkować na grubość pół centymetra i wycinać krążki literatką. Pączki smażyć w oleju rozgrzanym do 175 stopni (po wrzuceniu kawałka ciasta powinno szybko wypłynąć na powierzchnię), z obu stron na złoty kolor. Po wyciągnięciu pączki osączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Wystudzone pączki posypać cukrem pudrem.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Mielony boczek z szynkowaru
Przekąski
Krążki cukinii w cieście naleśnikowym
Przekąski
ZAPIEKANE SZPARAGI Z SEREM I SZYNKĄ
Przekąski
TABBOULEH - Libańska pełna smaku i chrupkości prosta sałatka/przystawka.
Mielony boczek z szynkowaru
Coraz trudniej o żywność bez zbędnych lub szkodliwych dodatków. Zwłaszcza węd...
Odsłon: 31
Krążki cukinii w cieście naleśnikowym
Krążki cukinii w cieście naleśnikowym to bardzo smaczna, prosta i szybka prze...
Odsłon: 93