Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na małe pączki serowe
Twaróg przepuścić przez praskę, dodać śmietanę, mąkę, proszek do pieczenia oraz sodę . Następnie dodać cukier, ocet i jajka. Wszystkie składniki dokładnie.
Ciasto dokładnie wyrobić aż wszystkie składniki dokładnie się połączą. Ciasto rozwałkować na grubość pół centymetra i wycinać krążki literatką.
Pączki smażyć w oleju rozgrzanym do 175 stopni (po wrzuceniu kawałka ciasta powinno szybko wypłynąć na powierzchnię), z obu stron na złoty kolor.
Po wyciągnięciu pączki osączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Wystudzone pączki posypać cukrem pudrem.
Składniki
Twaróg przepuścić przez praskę, dodać śmietanę, mąkę, proszek do pieczenia oraz sodę . Następnie dodać cukier, ocet i jajka. Wszystkie składniki dokładnie. Ciasto dokładnie wyrobić aż wszystkie składniki dokładnie się połączą. Ciasto rozwałkować na grubość pół centymetra i wycinać krążki literatką. Pączki smażyć w oleju rozgrzanym do 175 stopni (po wrzuceniu kawałka ciasta powinno szybko wypłynąć na powierzchnię), z obu stron na złoty kolor. Po wyciągnięciu pączki osączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Wystudzone pączki posypać cukrem pudrem.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Pomidory z mozzarellą z grilla
Przekąski
Szparagi w cieście francuskim
Przekąski
Soczysta grillowana karkówka
Przekąski
Szaszłyki drobiowe
Pomidory z mozzarellą z grilla
Podstawą udanego grilla są ciekawe i smakowite dodatki!
Odsłon: 35
Szparagi w cieście francuskim
Szukasz pomysłu na szparagi, jednak nie chcesz ich potraktować jako składnik...
Odsłon: 217