Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 129
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31296
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 129
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31296
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Składniki
Krewetki i orzechy włoskie drobno pokroiłem. Cebulki i imbir obrałem, bardzo drobno posiekałem. Wymieszałem cebulki, imbir, krewetki, orzechy i sherry. Tak przygotowaną masę posoliłem, dodałem mąkę ziemniaczaną i ubitą pianę z białka. Ponownie dokładnie wymieszałem. Z uzyskanej masy uformowałem kulki wielkości orzecha włoskiego. Smażyłem je po 2-3 minuty w głębokim oleju. Osączyłem z tłuszczu na papierowym ręczniku, skropiłem sokiem z cytryny. Od razu podałem.
Z podanych składników powinno wyjść 20 pączków.