Przekąski Przepis na:
1-2 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Krewetki i orzechy włoskie drobno pokroiłem. Cebulki i imbir obrałem, bardzo drobno posiekałem. Wymieszałem cebulki, imbir, krewetki, orzechy i sherry. Tak przygotowaną masę posoliłem, dodałem mąkę ziemniaczaną i ubitą pianę z białka. Ponownie dokładnie wymieszałem. Z uzyskanej masy uformowałem kulki wielkości orzecha włoskiego. Smażyłem je po 2-3 minuty w głębokim oleju. Osączyłem z tłuszczu na papierowym ręczniku, skropiłem sokiem z cytryny. Od razu podałem.
Z podanych składników powinno wyjść 20 pączków.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 26 sierpnia 2016Zgłoś do usunięcia
Omatulu. Skąd Wy bierzecie takie pomysły? Mega!2 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 25 sierpnia 2016Zgłoś do usunięcia
Przepyszne <33 Kto głosował? | Odpowiedz