Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 279
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5042
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4864
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44970
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 603
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 279
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5042
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4864
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44970
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 603
Składniki
Krewetki i orzechy włoskie drobno pokroiłem. Cebulki i imbir obrałem, bardzo drobno posiekałem. Wymieszałem cebulki, imbir, krewetki, orzechy i sherry. Tak przygotowaną masę posoliłem, dodałem mąkę ziemniaczaną i ubitą pianę z białka. Ponownie dokładnie wymieszałem. Z uzyskanej masy uformowałem kulki wielkości orzecha włoskiego. Smażyłem je po 2-3 minuty w głębokim oleju. Osączyłem z tłuszczu na papierowym ręczniku, skropiłem sokiem z cytryny. Od razu podałem.
Z podanych składników powinno wyjść 20 pączków.