Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 54
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 779
Dziś do pracy.
Odsłon: 264
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1694
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 54
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 779
Dziś do pracy.
Odsłon: 264
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1694
Składniki
Krewetki i orzechy włoskie drobno pokroiłem. Cebulki i imbir obrałem, bardzo drobno posiekałem. Wymieszałem cebulki, imbir, krewetki, orzechy i sherry. Tak przygotowaną masę posoliłem, dodałem mąkę ziemniaczaną i ubitą pianę z białka. Ponownie dokładnie wymieszałem. Z uzyskanej masy uformowałem kulki wielkości orzecha włoskiego. Smażyłem je po 2-3 minuty w głębokim oleju. Osączyłem z tłuszczu na papierowym ręczniku, skropiłem sokiem z cytryny. Od razu podałem.
Z podanych składników powinno wyjść 20 pączków.